Казанлък в топ 5 по отлив на учители

Най-големият отлив на учители е в по-големите градове, където хората търсят друго препитание – Пловдив, Враца, Плевен, Бургас, Казанлък и Сливен.

Проучване на Lupa.bg показа, че дори в периода, когато учителските заплати бяха по 180-200 лв., у нас не е имало такава жестока криза.

Информацията се потвърждава и от факта, че в различните сайтове за работа има хиляди обяви за свободни учителски позиции в различни класове.

Голяма част от учителите са отвратени от системата с онлайн обучение, други се притесняват от самия коронавирус или пък от задължителната ваксинация в учебните заведения и предпочитат да напуснат, да си гледат спокойствието, отколкото да се нервират излишно и в без това интензивното ни ежедневие.

Директорите в учебните заведения са се видели в чудо и се опитват да заместят напусналите. Мнозина пробват да не се усети липсата на „жива сила“ – едни успяват да се справят с предизвикателството, други – не. Директори преподават и по физическо, и по химия, техни колеги съчетават музиката с литература и физика. Изобщо кашата в родните училища е грандиозна!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram