И от новата пратка няма тестове за учениците в областта

Министерството на образованието и науката (МОН) е получило нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка. Тестовете са със същите характеристики и от същия тип. Новата пратка ще бъде разпределена само за четири области – Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Няма информация кога ще пристигнат щадящите антигенни тестове за COVID-19 за учениците от 1 до 4 клас в област Стара Загора. Директорите на училищата вече са уведомени с писма по повод на ситуацията и необходимата организация, която трябва да се направи. Точният брой на тестовете, които ще получи РУО – Стара Загора, също не е ясен предварително, каза в ефира на радио Стара Загора Татяна Димитрова, началник на РУО – Стара Загора.
„Ще има два дни за реакция след получаването им, за да няма напрежение и да се пристъпи към новата организация на учебния процес. 44% от родителите са подали декларации за тестване на децата им. Учениците от 270 от общо 590 паралелки в област Стара Загора ще тръгнат на училище след тестване , което е близо 46% от децата“, пояснява пред медията Димитрова.
Там, където доминират т.е. са над 50% родителите, които предпочитат онлайн обучение, паралелката остава онлайн.
Няма подадена информация от директори на училища в областта за учители, които не желаят да участват в обучението с тестване на учениците.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram