За Деня на бащата днес с безплатен абонамент в библиотеката

Всяко дете и родител, включили се в инициативата за Деня на бащата днес, 20 юни, ще получи едногодишен безплатен абонамент от Детски отдел на Общинска библиотека „Искра”. Тази година Денят на бащата (на 21 юни) в цял свят ще бъде отбелязан у нас със забавно онлайн предизвикателство “Връзката е важна”.

Деца и бащи ще обединят усилия в скаутска задача! Националната кампания “Да бъдеш Баща” кани всички татковци и малки ентусиасти да направят сами някои от емблематичните скаутски възли, които носят посланията за силна връзка и добър пример – Водачески възел, Спасителен възел и Възел на приятелството.

И най-вече – Колко здрава е нашата връзка?

“Това ще попитаме татковците и техните деца, надявайки се да ги предизвикаме както към търсенето на отговор, така и в неговото постоянно преоткриване. Бащинството изисква посвещаване и отдаденост – това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка – на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа. Решихме да дадем живот на една метафора, като я превърнем в практическо занимание и напомним за ценните неща в живота и в семейството. Те са значими не само днес, но и през цялата година”, споделя екипът на националната кампания „Да бъдеш Баща“.

Възелът на приятелството, Водаческият възел и Спасителният възел ще бъдат не само три предизвикателства, но и три послания за ролята на бащата – често той трябва да подаде ръка в критичен момент и същевременно да остане разбиращ и подкрепящ приятел. Кратки клипчета за това как се връзват възлите представя Васил Андреев, заместник-председател Националната скаутска организация в България. Клиповете ще помогнат много на родителите и децата, които лесно могат да се научат.

Спасителен възел – https://www.youtube.com/watch?v=TTSj9pAOPys

Водачески възел – https://www.youtube.com/watch?v=tZIeXIsE5Po

Възелът на приятелството – https://www.youtube.com/watch?v=8FLqJqtUCK0

Кратко видео или снимки за това как бащите връзват възлите заедно с децата си изпратете на emaili: iskra_lib@abv.bg ;  iskralibrary@gmail.com до 26.06.2020 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram