Затварят подбалканския път

 Протест, срещу решение на областния управител за разрешение за ПУП относно разкриване на мина за подземни богатства на територията на община Николаево и община Стара Загора. Жителите на около 12 населени места не са съгласни и ще изразят волята си, чрез затваряне на пътя Казанлък – Бургас. 10.45ч, северно от гр.Николаево.

Нямам правни основания да откажа да подпиша заповедта за разрешение за изработване на Специализиран ПУП за кариера за добив на подземни богатства в землищата на старозагорските села Братя Кунчеви, Оряховица и николаевското село Едрево.Така областният управител Иван Чолаков коментира пред DarikNews.bg въпроса с кариерата в местността „Кереч Търла“ в Старозагорско.
 
Законът трябва да се спазва, въпреки че разбирам притесненията на жителите в  засегнатия район, обясни още Чолаков, като по думите му, нито един кмет на засегнатите общини или села не се е свързал с него заради подписаната заповед.
 
Отговорността е за тези, които са дали концесията-Министерството на енергетиката и бившия министър Теменужка Петкова“, категоричен е областният управител на Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram