Започна изграждането на нов водопровод в павелбанското село Тъжа

Днес кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу даде началото на първия етап от изграждането на нов водопровод в село Тъжа.

Съоръжението не беше подменяно повече от 60 години. Тази сутрин градоначалникът, заедно с кмета на селото и местните жители се поздравиха за стартирането на ремонтните дейности. „Молбата ми е да бъдете търпеливи, тъй като като проектът ще се реализира на четири етапа. Крайният срок за завършването му е 2026 г., но се надявам да приключим по-рано. Някак не забравяме, че ще подменим 22 км водопровод”, заяви Иса Бесоолу.

В края на месец март т.г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) той и главният счетовод на Общината Мима Бобева подписа Споразумение за осъществяването на проекта в село Тъжа – най-голямата площ на територията на Община Павел баня и с най-много оплаквания от аварии през последните години .

Реконструкцията на водопроводната мрежа е факт и благодарение на добрия диалог с председателя на ДПС и на ПГ Делян Пеевски, с парламентарната група на партията и с председателя на ПК по транспорта и съобщенията Халил Летифов. Подмяната на старата водопроводна мрежа, не само в Тъжа, но и в останалите населени места, винаги е от първостепенно значение за кмета Иса Бесоолу, който през 2020 г. и 2021 г. подмени около 8 км. водопровод в селата: Търничени, Габарево, Скобелево, Турия и Манолово, където авариите не липсваха.

В момента, съвместно с ВиК – Стара Загора, градоначалникът подменя други 7 км водопровод в града и съседни села. „Вече имаме проекти и с издадено разрешение за строеж ВиК проекти на стойност 5,5 млн.лв. за село Осетеново и други 5 млн.лв. за село Александрово, за които чакаме финансиране. Финансиране очакваме и за подмяна ВиК мрежа и в село Търничени.

Още през 2021 г. отделихме от общинския бюджет за проектни средства за желание на обектите”, заявява Иса Бесоолу, което е да направи цялостна подмяна на водопроводната мрежа в населените места и града, след което да пристъпи към проекти за цялостно преасфалтиране на вече ремонтираните участъци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram