Започват ремонтни дейности в казанлъшките квартали „Кулата“ и „Крайречен“

Сагата с квартала, който казанлъчани наричат „Люляк“, а всъщност е част от кв. „Кулата“ (северно от ПГ „Иван Хаджиенов“), върви към своята положителна развръзка, съобщи пресцентърът на Община Казанлък. През 2012 г. Община Казанлък възложи работен проект за елементите на техническата инфраструктура на квартала – водопровод, канализация, елекрическа мрежа и пътна част. Заедно с него бе възложен и технически проект на кв. „Крайречен“ (източно от Младежкия дом). Двата работни проекта са готови.
В края на миналата седмица кметът Галина Стоянова, заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, специалистите в Община Казанлък инж. Живка Узунчева от „Кадастър и регулация“ и Таня Бакалова от „Общинска собственост“ проведоха среща с жители на кв. „Кулата“. Проектът в неговите части водопровод, канализация и пътна част, бяха представени на вниманието на всички жители, които се бяха събрали в квартала и живо се интересуваха от предстоящите дейности. Към настоящия момент се прилага уличната регулация по законоустановения ред, тъй като преди изграждането на подземните комуникации е необходимо трасиране на улиците. Планът за уличната регулация на кв. „Кулата“ е одобрен съгласно Заповед № 965 от 21.07.1992 г. и Заповед № 1137от 9.08.1999 г. Изработеният план е върху кадастрална основа от 1967 г.
Жителите изразиха категоричната си подкрепа за действията по прилагането на работния проект за техния квартал, тъй като повече от 20 години те са очаквали това благоустрояване.
В бюджет 2013 на Община Казанлък за кв. „Кулата“ са предвидени 125 000 лв. за изграждане на водопровод и канализация на ул. „Тюлбенска“ – 1 част, и по ул. „Люлякова градина“.
Застроителният и регулационен план на кв. „Крайречен“ е одобрен със Заповед № 1138 от 9.08.1999 г. В бюджета на Община Казанлък за т. г. са предвидени 80 000 лв. за изграждане на водопровод и канализация по ул. „Орфей“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram