Заедно с Гита за борба с множествената склероза

Зов за помощ в мрежата споделят жители на община Казанлък, отправен от Гита Славова. Жената е със заболяване множествена склероза. За да бъде стопирано развитието на болестта, трябва да се съберат 110 000 лева, а лечението ще бъде извършено от клиника в Москва. За целта е създадена и група за помощ „Заедно с Гита за борба с множествената склероза“.

Ето и пълният текст на нейната история.

„Здравейте, мили хора! Казвам се Гита Славова. Обръщам се към Вас с молба за помощ, защото знам, че сте състрадателни и отзивчиви хора. Трудно ми беше да преодолея бариерата и да потърся помощ от Вас, но заболяването ми прогресира.

От 17 години съм болна от Множествената склероза. Това е автоимунно заболяване и когато ме сполетя, разбрах, че ще водя битка за цял живот. През всичките тези години се лекувам със скъпоструващи лекарства. Със съпруга ми работим и сме се справяли някак с финансовите средства. Силното ми желание да имам деца, обаче ме накара да се откажа от лечението за определен период от време. Слава на Бог, сега се радвам на две дългоочаквани близначки на 12 години, които са моята сила и упора. След раждането на децата продължих с терапията, но състоянието ми безвъзвратно се влошаваше и премина от първична във вторична прогресия. Ежедневието ми се промени, започваше да ми става все по-трудно да върша всички онези обичайни неща, свързани с работата, домакинството и грижата за децата ми. Към днешна дата ми е много трудно да вървя самостоятелно повече от 300 метра, да използвам пълноценно ръцете си. Това ме кара да се страхувам от бъдещето, защото искам да живея пълноценен живот с моето семейство, да се радвам на децата си и да се грижа за тях.

Дълго време търсих варианти за лечение, което да спре прогресирането на болестта. Контактувам с хора от България и от други страни, които също като мен се борят с Множествената склероза. Те също са търсили начин да стопират заболяването и го намират в Московската болница „Пирогов“. Лечението там се състои от трансплантация на собствени стволови клетки, придружена с химиотерапия, а ролята му е да изгради нова имунна система. Това е единствения лъч надежда за мен! Лъч надежда, за да бъда онази майка, която децата ми заслужават!

Свързах се с клиниката в Москва и след разглеждане на медицинската документация ми обясниха, че могат да приложат лечението. Сумата за него, обаче е непосилна за моето семейство, защото дохода ни е от две работни заплати. Необходими са 110 000 лева, за да се стопира развитието на болестта.

Мили хора, ако имате желание да ми помогнете, може да направите дарение по сметката, която открих специално.

Благодаря, че отделихте време да се запознаете с моята съдба!

Дарителска сметка в банка ДСК клон Казанлък:

IBAN BG39STSA93000029428121

BIC STSABGSF

REVOLUT @gitaslavova

revolut.me/gitaslavova

Титуляр Гита Славова Славова

Gita Slavova Slavova

Следете новините в групата за подкрепа на Гита тук: https://www.facebook.com/groups/838946040891857?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=839051467547981

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram