Живко Тодоров: Трябва да се направи крачка назад, да се постигне консенсус

„Трябва да се промени моралът при вземането на решенията в съдебната система. Виждаме го ежедневно, вземат се решения, които скандализират обществото“, заяви пред Нова телевизия кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров.

„Не можем да кажем, че проблем има само в прокуратурата, а в съда няма? В крайна сметка решенията се вземат от съда“, каза още той и добави, че исканията за оставка на главния прокурор са политически“.

По думите му, „правосъдието се дава от съда“.

„Много политици стигнаха до крайности. Трябва да се направи крачка назад, да се постигне консенсус защото ни предстоят три кризи – здравна, икономическа, и, както се вижда, политическа. Ако всеки политик загърби егото си и види грешките на партиите си ще има място за диалог“, коментира Тодоров.

До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ „Тракия“ край Стара Загора. Полицията има съмнения, че хората не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”, обяви Живко Тодоров.

„Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”./epicenter.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram