Живко Тодоров: Не е нормално институциите да не си говорят. Къде е съединението, което прави силата?

Благодаря на пожарникарите, гражданите и военните, които потушиха пожара край Стара Загора. Има доста щети, но поне огънят се овладя. Държавата трябва да закупи самолет за потушаване на пожари, защото те се увеличават.

Това заяви пред БТВ кметът на Стара Загора и член на Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ Живко Тодоров.

„Борисов не се крие и страхува. Смятам, че той проявява сериозна активност по различните теми“, каза още той по повод последните политически трусове.

„Протестиращите не харесват БСП и демонстрациите не са, за да може социалистите да са на власт. А левицата не иска избори сега, а провеждането на редовни избори“, допълни Тодоров.

„Не е нормално през най-голямата криза в света, институциите у нас да не си говорят. Думите на всички страни са крайни. Институциите трябва да са заедно. Къде е съединението в България? Във всяка една партия има хора, които нарушиха този баланс. Не трябва да прекрачваме една граница и трябва да върнем една крачка назад“, смята кметът на Стара Загора по повод институционалната война.

„До изборите остават 5-6 месеца, не година или две, за да се бърза“, заяви Тодоров.

„Премиерът иска да се разграничи от зависимости от ДПС“, коментира кметът по повод рокадите в кабинета.


„Европа не иска от нас един план, а дългосрочна стратегия за развитие на страната. Тази стратегия трябва да се изготви от всички партии“, завърши Живко Тодоров./epicenter.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram