Жена, измамила 84 души, ще лежи 2 години

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи на 54-годишната Р. Д., живуща в гр.Габрово, наказание в размер на две години лишаване от свобода, чието изпълнение отложи за срок от четири години.

Подсъдимата, която е неосъждана, бе призната за виновна в това, че в периода от 07.02.2019 г. до 02.02.2021 г. в различни населени места, находящи се на територията на Р България, в условията на продължавано престъпление, на осемдесет и четири пъти, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у пострадалите, като се представяла за длъжностно лице – банков служител в чуждестранна банка с клонове в България и че съдейства при кандидатстване за кредит на лица с лоша кредитна история в Централен кредитен регистър, и с това им причинила имотна вреда общо в размер на 6 720,00 лева.

В Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание бе намалено с една трета.

В интернет сайт била публикувана обява, отнасяща се за услуга във връзка с отпускане на кредит. В обявата подсъдимата била посочена като лице за контакт, както и телефонните й номера за връзка. При разговорите Р. Д. обяснявала на пострадалите условията за отпускане на паричния заем, като едно от тях било да преведат на нейно име, по „Изипей“, сумата от 80 лева, които да послужат за кандидатстване, за обработка, легализация и превод на документи. След като пострадалите изпращали посочената сумата, подсъдимата  приключвала комуникацията си с тях.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram