Дуално обучение стартира в ПГ „Иван Хаджиенов”

В казанлъшката Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” стартира проект за дуално обучение. Училището работи с четири местни фирми, където учениците ще получават практически умения.

Две в едно: системата на дуалното обучение функционира успешно в Швейцария. Вече започва приложението му и в Казанлък, в ПГ „Иван Хаджиенов”. Дуалното образование представлява паралелно обучение на две места – в професионално училище и във фирма, като едновременно с теорията учащите придобиват и безценни практически умения.

Едно от големите достойнства на проекта, изпълняван от ПГ „Иван Хаджиенов”, са специалните програми, по които ще се работи. Те са гъвкави и съобразени с хода и потребностите на обучението.

Четири са казанлъшките фирми, които се включват като партньори в проекта на гимназията: „Арсенал“, „Куала клоужърс“, „Строителна механизация“ и „М+С Хидравлик“. Те  приемат ученици за практическо обучение, осигуряват им менторска подкрепа и професионална реализация. Голямата цел на проекта и дуалното обучение е да създаде кадри за местните фирми и да осигури приемственост между специалистите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram