Документът за износ на оръжия от „Арсенал“ за Украйна – хвърчащ лист без подпис и печат

България изнася оръжия за около 60 страни. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова пред депутатите по време на блиц контрола.

Нито един износ (на въоръжение или на стоки с възможна двойна употреба – б.р.) от 2015 г. не е за Украйна, според нея. БСП няма да позволи България да бъде намесена във война чрез предоставяне на оръжия за Украйна, увери Нинова. 

Военните, ДАНС, МВР, МВнР проверяват всяка сделка за износ на оръжия. Последната дума е на Министерството на икономиката. 

Темата за оръжията за Украйна повдигнаха от партия „Възраждане“. Елена Гунчева преди време й дала документ за износ на оръжия от „Арсенал“ Казанлък за Украйна. Корнелия Нинова показа пред законотворците документът, предоставен й от Гунчева, който по думите на вицепремиера е хвърчащ лист без подпис и печат и не показва нищо. 

Изключително вредно е всеки ден да опровергаваш фалшиви новини, защото става въпрос за нещо много сериозно, каза Нинова. Непрекъснатото повтаряне, че изнасяме оръжия за Украйна е въпрос на национална сигурност и я застрашава.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram