Доброволците ще зарадват с подарък за Коледа възрастни хора и деца в риск

Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”,  сдружение „Юнайтед Авангард Артист“  и  Общинска Библиотека „Искра“ организират две събития в навечерието на Коледните празници – Кутия пълна с щастие“ и „Помощник на Дядо Коледа“. В тях ще участват доброволците на неправителствените организации, които работят в града ни по екологични проекти.

КУТИЯ ПЪЛНА С ЩАСТИЕ


Какво представлява инициативата?
Напълнете кутия за обувки с малки подаръци, за да зарадвате възрастните хора – бабите и дядовците от Дома за стари хора №3 в град Казанлък.
Какво да сложите в кутията?
-Козметични продукти, които ще зарадват възрастните хора и ще им помогнат да се почувстват отново млади-сапунче, крем за бръснене, самобръсначка, малък парфюм, крем за ръце или друг подобен продукт.
-Сладки или солени лакомства.
-Продукти за топли напитки – кафе на прах или пакетче с чай или горещ шоколад, например.
-Книги, списания и вестници, които да ги радват в студентите дни.
-И всякакви други подаръци, които могат да ги направят щастливи!
Какво да не поставяте в кутията?
Алкохол, фармацевтични продукти или вече използвани вещи.
Това е подарък, а не дарение за благотворителност!
Да споделим коледния дух с възрастните хора в Дом номер три в Казанлък!
Донесете своята кутия от 12 до 16 декември в работното време на Общинска библиотека „Искра“!

ПОМОЩНИК НА ДЯДО КОЛЕДА

Инициативата се организира за деца, които независимо колко са били добри, няма да получат нищо тази година за празниците.
За да направим празниците им малко по-щастливи за тях, ще се радваме да дарите една или две (максимум) от Вашите играчки, с които бихте искали те да си играят.
Играчките могат да бъдат за всяка възраст и трябва да са в добро състояние.
Те ще бъдат дарени на деца в нужда с помощта на сдружение „Бъдеще за децата“ в Детските къщи в малките населени места на Община Казанлък и Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр. Казанлък.

Заповядайте от 12 до 16 декември 2022 г. всеки ден в работното време на Общинска библиотека „Искра”, за да занесете играчките, които искате да споделите с децата, които нямат възможност за нови и да помогнете на околната среда, като не изхвърляте играчки, а ги дарите!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram