Доброволците вече са тук за Еко фестивала

В година на пандемия все пак ще се състои Десетото издание на Eко фестивала в гр. Казанлък, организиран от „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“. Скоро ще бъде обявена и програмата му. Събитието е в дните от 10 юли до 5 август 2020г. с участието на доброволците на организацията, които пристигнаха тези дни в града ни по проект „Дълбоки корени” на програма „Еразъм+” – студенти от Унгария, Йемен, Бангладеш, Пакистан и колумбиец, идващ от Испания.

Фестивалът се открива на 10 юли от 10:00 часа и ще съдържа 10 тематични дейности, които включват: организиране на инициатива „Без пари”, забавления за деца с еко насоченост, представяне на страните на доброволците, музикална и кино вечер с прожекция на еко филма „2040” и еко филмите, създадени от доброволците, прожекция на филма на Румен Сомов-„Шипка-сърцето на България”, дискусия на тема: “Живот с нулев отпадък – практични съвети как да намалим отпадъка, който генерираме в ежедневието.” и работни ателиета за направа на еко торбички и паста за зъби, изложба с наименование „10 години еко фестивал”, представяне на книгата на Румен Сомов „Поднасям ви премълчаното. Пандемия” по проект „Поднасям ви премълчаното” на Юнайтед Авангард Артист по програма „Европейско корпус за солидарност”.

За трите години по проекта в Казанлък пристигаха 41 доброволци, като тази година те са и с официален статут на „хуманитарни работници”, съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването и със съдействието на Министерство на външните работи.

Събитията ще са съвместни и отразяват от доброволците по младежката медия Theyouth.info по друг 10 месечен проект с наименование „Взаимопомощ” на Програма „Европейски корпус за солидарност”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram