Добри новини от Мъглиж за болницата в Радунци

Една от най-добрите инвестиции, постъпвали в община Мъглиж за последните години, е закупуването на бившата белодробна болница в село Радунци. Това каза за Радио Стара Загора кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов. Инвеститорът е заявил намерението си да закупи и земята под сградите, които вече притежава.  Когато се набавят необходимите документи, кметът на Мъглиж ще внесе предложение в Общинския съвет за гласуване, за да стане това възможно, тъй като земята е собственост на общината.  

Инвеститорът Георги Керанов е закупил само основния корпус на сградата на болницата в Радунци. В момента той преговаря за закупуване на още сгради, които са държавна собственост. По думите на д-р Душо Гавазов новият собственик ще запази предназначението на сградата като действащ санаториум. 

Близо 800 хиляди лева са необходими за успешното завършване на проекта за изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води на град Мъглиж и село Тулово

Припомняме, че проектът включва изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, довеждащи колектори с дължина от 4,2 километра, водопроводна и канализационна мрежа за населените места. До дни ще завърши изграждането на довеждащите колектори и ще бъде асфалтирано. След това обаче, изпълнителят е входирал искане да бъде замразено изпълнението на обекта до реализиране на възможност за индексация на цените.

Д-р Душо Гавазов каза още, че до 15 август ще приключи ремонтът на пътя Тулово – Мъглиж. Освен пешеходна зона, велоалея и осветление, ще бъдат монтирани обезопасителни арки, които ще възпрепятстват преминаването на камиони, допълни той.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram