Днес, 01.12.2022г. – Живата памет на Вис виталис

1993 – Първото си интервю за радио „Вис виталис“ даде Петя Павлович – хоров диригент, ръководител на Смесен хор „Петко Стайнов“ към НЧ „Искра“.

1995 – От тази дата абонатите на „Пощи и далекосъобщения“ – Казанлък можеха да получават информация за проведените от тях разговори. Въведена бе нова компютърна система с електронен вариант СКАТ.

1997 – По това време в разгара си бе инициативата на БСП за закупуване на „кирковки“ в помощ на в. „Дума“. Стойността на една „кирковка“ бе до 10 000 лв. Казанлъшките социалисти масово предпочетоха 1000-левовия вариант.

1997 – В този ден бе проведена благотворителна промоция на продуктите на „Орифлейм“. Средствата бяха за децата от болницата в Бузовград.

1997 – Под патронажа на Швейцарското по посолство у нас в София бе открита изложба „Долината на тракийските царе“, включваща експонати от направените през последните 6 години в Казанлъшката долина разкопки.

1998 – В с. Енина бе представена книгата на Янка Ташева „Училището – моят живот и моя съдба“.

1999 – В интензивния сектор на общинската болница в Казанлък бяха въведени непрекъснати 24-часови дежурства, с което бе подобрена ефикасността на грижите за пациентите в ОАРИЛ.

1999 – На 136-тото общо събрание на НЧ „Искра“ за председател бе преизбран Васил Самарски.

1999 – В Деня за борба със СПИН – 1 декември, учениците от СОУ „Екзарх Антим Първи“ разлепиха плакати и носеха червени лентички, в ОУ „Мати Болгария“ и в Младежкия дом бяха проведени дискусии „Наркомания и СПИН“.

2000 – В рамките на провелия се в София Музикален празник „Петко Стайнов“ Съюзът на българските композитори организира кръгла маса „Петко Стайнов и народната песен“.

2000 – Отбрани експонати „Детски свирки от цял свят“ подреди в библиотека „Искра“ казанлъшкият адвокат Крум Крачанов, притежател на най-голямата сбирка на свирки – 1000 броя, събирани в продължение на 40 години.

2000 – Бутилка шампанско отвориха в клуба на СДС в Казанлък по повод решението на Европейския съвет на външните министри за отпадането на България от шенгенския списък.

2000 – Още две структури на Съюза за екология и прогрес бяха учредени в този ден в Казанлък – Екологичен център и Клуб „Приятели на Централен Балкан“.

2000 – В сградата на болницата в Казанлък бе открит гинекологичен диагностично-консултативен кабинет. Той бе първият от 5-те кабинета за консултативна дейност, които лечебното заведение трябваше да разкрие съобразно изискванията за отделянето на доболничната от болничната помощ.

2000 – Инициативен съвет под името „Тревога“ организира в този ден в парк „Розариум“ граждански протест срещу кражбите и вандалщината по лозята и останалата частна собственост на територията на общината.

2000  – В този ден бе кулминацията на Анти-Спин кампанията „Обичам те! Обичай ме!“ на Радио „Вис виталис“ – в полза на младите хора и в тяхна защита от коварното заболяване. Инициативата бе една от първите и най-мащабните в Казанлък и региона до момента.

2000 – Радио „Вис виталис“ излъчи репортаж от официалното преименуване на Гимназия „Българска роза“ в Гимназия „Акад. Петко Стайнов“ и откриването на паметник на композитора.

2000 – В репортаж „Вис виталис“ отрази протест на граждани от кв. „Изток“ в Казанлък, живеещи в блок 42 и над него. Те протестираха, че не се охраняват лозята им и искаха генералът /кметът Стефан Дервишев/ да им осигури 20-30 пазачи, които да пазят имотите им или да им се раздаде оръжие, за да си ги пазят сами. „На циганите да им дадат земя, да ги лишат от помощи, като ги хванат, че крадат“, – предложиха те. В интервю за радиото кметът отговори, че ромското население в общината е над 6000 и че половината не работят. „Хората трябва да си помогнат сами, със съдействието на полицията“, – каза той.

2001 – 112 безработни граждани от община Казанлък започнаха от този ден работа за 5 месеца по микропроекта за екологични дейности на Бюрото по труда.

2001 – Отчетена бе средномесечната температура за изтеклия м. ноември – тя бе 4,7 градуса. Измерената най-висока температура бе 21,5 градуса, а най-ниската 8 градуса. Валежите бяха 8 пъти по-оскъдни от нормалното за сезона.

2002 – Казанлъшкият състезател по шахмат Петър Дренчев стана новият шампион в Републиканските финали – светкавични партии.

2002 – Футболистът от Казанлък Тодор Янчев бе определен за най-добър халф на есенния полусезон във Висшата лига.

2002 – Алпийски клуб „Казанлък“ се завърна от Държавното първенство по спорно катерене с 6 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала.

2002 – „На екипа на чудесното радио „Вис виталис“, което дава чудесна възможност на младите хора да се чуят в ефир и да изявяват своите възможности и таланти, своите мечти и търсения, желаем здраве, щастие, творчески успехи и запазване на младежкия му дух и звучене!!! До нови срещи! – Екип от учители и ученици от ОУ „П. Хилендарски“ в Казанлък: Радост Петрова – учител, и ученици: Евгения Заякова, Костадин Янакиев, Марин Сотиров. Това е записано на тази дата в Паметната книга за гости на радио „Вис виталис“.

2003 – На рождената дата на Любомир Кабакчиев Театър „Л. Кабакчиев“ – Казанлък чества своята 5-та годишнина и 78-та годишнина от рождението на своя патрон. Трупата получи поздравления от всички български институции. Любомир Кабакчиев е роден на 1 декември 1925 г. в Казанлък.

2003 – В Дом-музей „Петко Стайнов“ в Казанлък концерт-рецитал изнесоха американският виолончелист Джефри Дийн и българската пианистка Диана Ботева.

2003 – Калоян Колев – ученик от училище „Екзарх Антим Първи“, и Диляна Михайлова – от Математическата гимназия в Казанлък, се включиха, като представители на България, в международен телевизионен мост в дискусия, посветена на Световния ден за борба със СПИН – 1 декември.

2003 – В 8 ч. 30 мин. радио „Вис виталис“ – Казанлък се включи в най-мащабната радиопромоция в музикалната история на България, когато 80 радиостанции едновременно излъчиха новия сингъл на Ирина Флорин „Друга“ с призив към слушателите в страната „Да бъдем други за един ден“.

2004 – „Казанлък не стана по-добро място за живеене през последната година, продължава отливът на млади хора“, – това бе основният акцент в позицията на СДС – Казанлък за първата година от управлението на кмета Стефан Дамянов. „Липсва контрол на администрацията по изпълнението на строителните дейности, липсва достатъчно прозрачност в действията на администрацията“, се казваше още в позицията.

2004 – С арт спектакъла под мотото „Да докоснеш звездите“ стартираха проявите по повод 55-тата годишнина на Детския комплекс в Казанлък.

2005 – 80-тата годишнина от рождението на големия театрален и филмов актьор Любомир Кабакчиев бе чествана в родния му град. Пред сградата на НЧ „Искра“, където се помещаваше казанлъшкият театър, единственият културен институт в България, носещ името на Кабакчиев, бе открита паметна плоча. Състоя се среща с близките на Л. Кабакчиев, представена бе книгата на театроведа Севелина Гьорова –  “Любомир Кабакчиев – Театърът като нравствено страдание”.

2005 – Хоров празник „Петко Стайнов“-2005, организираха в този ден във Военния клуб едноимената фондация и Община Казанлък. В празника участваха хорове от Казанлък, Стара Загора и София. В концерта се включи и пианистът Ивайло Цветков. Основният организатор – фондация „Петко Стайнов“, е създадена през 1998 г. от наследниците на композитора. Една от основните й цели е подпомагане на българското музикало творчество и на младите композитори.

2005 – Председателят на Общинския съвет Васил Самарски откри в Детския комплекс първия в България кабинет по гражданско образование и възпитание. Официално започнаха проявите във връзка с честването на 10-тата годишнина от създаването на ДК в Казанлък.

2006 – С откриването на постоянна експозиция, проследяваща живота на първия български екзарх, започна празничната програма по повод 170-тата годишнина от създаването на най-голямото учебно заведение в общината – СОУ „Екзарх Антим Първи“. В храм „Света Богородица“ бе отслужена и заупокойна молитва за патрона на учебното заведение. Кулминацията на тържествата бе през месец  май 2007 година.

2006 – „Не казвай това не ме засяга“ – под това мото Общинският младежки център отбеляза Световния ден за борба със СПИН -1 декември. По време на празнична дискотека доброволци на младежкия парламент раздаваха информационни материали и презервативи, осигурени от Районната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Стара Загора. Националната кампания за превенция на ХИВ преминаваше под мотото „Важно е да знаеш, човешко е да общуваш“. В България официално регистрираните от ХИВ лица бяха 677 – 63% от тях бяха в градовете София, Бургас, Варна и Пловдив. От началото на годината до момента в Старозагорска област бяха регистрирани 5 серопозитивни на възраст от 20 до 50 години.

2007 – Радио и звукозаписно студио „Антим“ заработиха в най-голямото казанлъшко училище „Екзарх Антим І“ – по спечелен проект към Корпуса на мира в България. Първоначално в тях работеха 4 екипа от 12 ученици. Методическа помощ за стартирането на училищното радио оказа «Вис виталис».

2008 – На камерната сцена на Народния театър “Иван Вазов” Театър “Любомир Кабакчиев” представи спектакъла “Трите часа” от Питър Шафър. Режисьор бе Тодор Боянов, сценографията и костюмите бяха на Кънчо Касабов, участваха актьорите: Петя Янкова, Атанас Чопов и Неделчо Неделчев.

2008 – Под 15% бе доверието на казанлъшките ученици към преподавателите, психолозите и педагогическите съветници по отношение на СПИН. Това показа проучване в 4 гимназии, с включени 100 ученици, осъществено от Младежкия център за развитие и взаимопомощ. Ролята на училището в информацията и превенцията срещу болестта на 20-ти век отстъпи пред тази на приятелите и неформалното обкръжение. 11% смятаха, че взимайки противозачатъчни, правят безопасен секс.

2008 – 2590 лева събраха от дарения и от проведен търг от „Иннър уил клуб“ – Казанлък по време на традиционния благотворителен бал. В интервю за „Вис виталис“ Стела Терзиева, президент на казанлъшката организация, съобщи, че парите ще бъдат използвани за закупуване на луксозни географски карти за всички основни училища в община Казанлък. Мотото на бала бе „Изкуството за Образование“.

2009 – Най-младият казанлъшки професионален фотограф – Десислава Рашева, откри своята първа самостоятелна изложба. Младата авторка зад обектива представи 17 спиращи дъха фотоса на Лора Георгиева, която бе Царица Роза,2007.

2009 – Изложба с произведения на казанлъшкия художник Милчо Христов бе открита в Казанлък в залата на Художествената галерия. Показани бяха 50 картини, предимно графика и акварел. За първи път бе представена и книга със стихотворения от автора. Името на Милчо Христов в Казанлък се свързва с основаването на Художествената гимназия. Той бе и първият директор на училището, което към момента бе Национална гимназия „Акад. Дечко Узунов“.

2009 – Сребърен кипарис засадиха учениците от ОУ “Н. Вапцаров”  в намиращия се в близост до училището парк “В. Левски”. Събитието бе част от училищната програма, посветена на 100-годишнината от рождението на големия български поет Никола Вапцаров.

2009 – Обществена трапезария отвори врати в Казанлък. До края на март 2010 г. тя  осигуряваше храна  за 40 души – възрастни и деца, самотно живеещи на територията на общината. Дейността в трапезарията бе по проект, спечелен от Община Казанлък, на стойност 7 304 лв. В общината имаше 1800 самотно живеещи възрастни хора над 65-годишна възраст. Целогодишно услугите на домашния патронаж ползваха 300 души, а 30 – на Дневния център.

2010 – С едноседмични прояви в ОУ „Н. Вапцаров” бе отбелязан патронният празник на училището. Тържествата започнаха с обявяването на резултатите от конкурса „Моето училище – тук и сега” и откриването на изложба с наградените рисунки. Друга изложба, подредена във фоайето на училището, бе „Не на насилието”. Празникът, включващ още много и различни прояви, завърши с Ден на веселието и карнавал под надслов „Пеем и танцуваме”.

2010 – Близо 700 участници от 48 клуба взеха  участие в VІІІ национален фестивал по бойни спортове в зала „Универсиада“. Седем участници на клуб „Кентавър” – Казанлък с треньор Николай Богданов спечелиха седем отличия на престижното събитие в столицата. Златен медал и първото място бяха за сина на треньора – Любомир Богданов – в категория до 27 кг в клас Б. Николай Симеонов бе трети в клас А, а втора в същата група бе Цвети Николова. При по-големите със сребро в клас А до 31 кг. бе Златкомир Спасов, а до 36 кг. също втори бе Калоян Бялков. В клас Б Христо Тенев бе с бронз, а в категорията до 31 кг. Росен Колев бе също трети.

2011 – Пред бюст-паметника на акад. Петко Стайно в казанлъшката гимназия „Петко Стайнов” се състоя училищно тържество по повод рождената дата на патрона на учебното заведение                                                                                                                                                                                                                       2011 – Директор на Бюрото по труда в Казанлък стана след конкурс психоложката Илиана Жекова, кадър на Дирекция „Социално подпомагане”.  

2011 – Приключи кампанията за набиране на книги за сънародниците ни на български език за библиотечните центрове в САЩ и Канада. Тя стартира в Деня на народните будители – 1 ноември. Събрани бяха 1200 тома литература. Сред дарените книги бяха произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Христо Смирненски, Йордан Йовков, Любен Каравелов, Пушкин, Балзак, Шекспир. За Америка и Канада заминаха и произведения на казанлъшки автори – Лилия Димитрова, Румен Денев, Светлозар Стоянов, Валентина Димова, Мария Пройкова. 

2011 – Казанлъшкият тандем в спортните танци Атанас Русев и Симона Янева станаха носители на Купа ”България” в раздела „Стандартни танци” след шест открити турнира при юношите старша възраст.

2011 – Арт-галерия „Ателието” отбеляза една година от създаването си. То бе създадено от художничката Ваня Запрянова.

2012 – В рамките на музикалните празници „Петко Стайнов“ – Казанлък,2012 в Художествената галерия в този ден бяха представени клавирни изпълнения на Тодорка Тодорова – ученичка от СОУ за деца с нарушено зрение „Д-р Иван Шишманов“ – Варна, стипендиантка за 2012 г. на Фондация „Петко Груев Стайнов“ и Американска фондация за България, и камерният концерт на Борислав Ясенов – флейта и Стела Динкова – класическа китара. По повод 116 години от рождението на композитора бяха поднесени цветя пред паметника на акад. Петко Стайнов в двора на гимназията, носеща неговото име, след което се състоя хоров концерт „40 години смесен хор „Петко Стайнов“. Хорът е създаден през 1972 г. от Петя Павлович по инициатива на композитора Петко Стайнов, след смъртта на когото съставът получава името си.

2012 – Казанлъчанката Христина Минкова бе наградена от кмета на гр. Русе Пламен Стоилов с плакет „Русе“. Призът на Христина, която бе дългогодишен капитан и помощник-треньор на Георги Божков, й бе връчен за изключителен принос в развитието на русенския баскетбол и за издигането престижа на Русе и България в международен мащаб.

2012 – Един необикновен урок по история имаха възможност да наблюдават ученици от няколко казанлъшки училища. Той бе организиран от съществуващия от 2 години казанлъшки клон на националното сдружение „Традиция” с председател Николай Байнов. Представени бяха автентични оръжия и реплики от въоръжението на прабългарите, през  хайдушкото, четническото и опълченското движение, както и през Балканската и Първата световна война.

2013 – Нови 11 200 лева добавиха Ротари организациите в Казанлък за кампанията „В подкрепа на талантливите деца”. За трета поредна година Rotary club и Inner Whell club организираха благотворителен търг, средствата от който бяха за подкрепа на талантливи деца. Най-скъпоценният предмет бе порцеланова фигурка от 1884 г., предоставена от Стефан Станев, която бе закупена след наддаване по телефона от самия Станев, който бе в Германия.

2013 – За трети пореден път ВГ „Искрица“ към казанлъшкото читалище „Искра“ бе поканена да гостува в БНР, където възпитаниците на Стефка Денева записаха няколко индивидуални песни и една обща песен. Освен че звучаха в ефира на националното радио, песните останаха в музикалния фонд на БНР.

2013 – Мъглиж бе домакин на уникален рибен фест, част от проекта „Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в Мъглиж“. Проектът на стойност близо 163 хил. лв. по ОП за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 бе финансиран от Европейския фонд за рибарство и от бюджета на РБ. Във феста се включиха над 20 смелчаци. Известният готвач Шандор показа тънкости при приготвянето на риба и направи за мъглижани изключително вкусни рибени кюфтета. В събитието участваха певиците Тони Димитрова и Пепи Христозова. Водещ бе Евгени Будинов.

2014 – В навечерието на 105-тата годишнина от рождението на поета Никола Вапцаров в ОУ „Н. Вапцаров” стартира Седмица на патрона. Началото на проявите бе поставено с „Вечер на химията“.

2014 – В залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 се проведе публично обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Казанлък за 2013 г. Бе представен и проектобюджетът за 2015 г. Актуализираната рамка на бюджета към 31 декември 2013 г. бе 39 091 090 лв. Отчетените местни приходи бяха 10 674 447 лв. За 2015 г. бяха планирани местни приходи в размер на 13 827 615 лв., което бе с 3 153 168 лв. повече спрямо отчетените през 2013 г.

2014 – Два златни, два сребърни и един бронзов медал завоюваха възпитаниците на казанлъшкия клуб по таекуондо „Кентавър“ от международния турнир от европейски клас А „Първа купа на Херея – Първа купа на корейския посланик“, който се проведе в столичната зала „Фестивална“. Около 1100 таекуондисти от 12 страни се включиха в състезанието.

2014 – Впечатляващ финал на есенния полусезон направи мъжкият представителен тим на ФК „Розова долина“ – с резултат 10:2 в среща като гост на последния в групата ФК „Стара Загора“. С по 3 гола се разписаха Александър Ангелов и Иван Колев, а с по едно попадение – Атанас Апостолов, Николай Стоичков, Иван Чергев и Григор Георгиев.

2014 – Стартира VІІІ Национален конкурс за детска рисунка “Наследници на Дечко Узунов” – Казанлък. Темата, по която рисуваха участниците, бе “Сънища“. Организатори на конкурса бяха НГПИД “Акад. Дечко Узунов” и Община Казанлък, под патронажа на областния управител на Стара Загора. На 22 февруари 2015 г. предстоеше отбелязването на 116 години от рождението на именития художник от Казанлък Дечко Узунов.

2014 – 35 младежи и девойки от пет държави – Италия, Белгия, Румъния, Грузия и България, се събраха в павелбанското село Габарево и проведоха тренинг „Човекът зад огледалото“. Под ръководството на тренера Стив от Белгия и казанлъчанина Георги Григоров групата провеждаше ролеви игри и упражнения за изваждане навън на негативни спомени и емоции и за привличане на позитивни мисли.

2015 – С 22 пункта бе паднал рейтингът на Община Казанлък по откритост в дейността й, показа проучване за финансовата и бюджетна прозрачност на Програма „Достъп до информация“ /ПДИ/ за 2015 г. Казанлъшката администрация се нареди на 89-то място сред 264-те български общини по осветеност на финансовите операции. През 2014 година тя беше на 67-ма позиция.

2016– Честванията за 120-та годишнина от рождението на именития композитор от Казанлък започнаха с поднасяне на цветя пред неговия паметник в двора на едноименната гимназия в града. Първите букети бяха от сина на големия български музикант – арх. Стефан Стайнов и от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

2017 – 1-ви декември е рожденната дата на българския композитор и пианист акад. Петко Стайнов. Днес в Казанлък стартира и Националният музикален фестивал „Петко Стайнов“, в който ще се включат 11 хорови състава. Това е най-голямото хорово събитие в България в края на годината, като идеята на Община Казанлък е да го превърне през следващата година в международно събитие.

2017 – Отборът на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм спечели първо място в направление „Маркетинг“ в Национално ученическо състезание, организирано от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, гр. Свищов. Ученици от 12 а клас в специалност „Икономика и мениджмънт” показаха отлични умения и познания, които заслужено ги доведоха до призовата позиция.

2017 – Над 50 цветни детски рисунки украсиха коридорите и всички отделения на казанлъшката многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“. Детските произведения на изкуството са дело на малките художници от Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“. Малчуганите за поредна година обновяват коридорите на лечебното заведение със своето цветно настроение и като Коледен подарък за всички пациенти и работещи в болницата.

2018 – Изключително престижна грамота и признание получи Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, град Казанлък. Училището получи сертификат „Училище на усмивката“ за 2018 година връчен от СНЦ „Усмивка“ –град Бургас на дванадесет училища в цялата страна. Призът се връчва за ангажимент, инициатива и отличен принос за развитие на усмихната и прекрасна среда в България.

2020 – „Болните от ковид са принудени да чакат с часове пред кабинета и да треперят от студ. Още по лошото е, че всички чакат до 16 ч. за резултатите от антигенния тест. След това за ПСР остават хората с положителен антигенен тест. Чакайки съпругата си виждам как всички мълчаливо и отчаяно си потреперват от високата температура и приятното време навън…“, жалваха се читатели на служебната поща.

2020 – Най-голямото читалище у нас – „Искра“ в Казанлък, за 160-тия си рожден ден прие ново предизвикателство – започна да работи онлайн.

2020 – Община Казанлък ограничи с ограждения пътя към Бузлуджа от отбивката до паметника на Димитър Благоев към върха, видя екип на Пресс ТВ. Мярката вероятно бе предприета заради непочистената пътна настилка и заради десетките снимки на казанлъчани във Фейсбук, втурнали се към върха след падането на първия сняг вчера.

2021 – Откритият преди ден мъж, вързан за дърво и изоставен в безпомощно състояние по пътя към Бузлуджа бе в критично състояние, според медицински източници. Една от първоначалните версии за драмата гласеше, че „наказанието“ му било наложено от брата на мъж, на когото вързаният нанесъл побой преди няколко дни. Казанлъчанинът бе намерен полужив с множество прободни рани и следи от побой на 30 ноември малко след 17:00 часа от случайно преминаващ. Бил омотан към ствола на крайпътно дърво с тиксо, престоял бе така часове наред при минусови температури. Според запознати името му е Стефан, с прякор Бангото, работел като хамалин и живеел в крайния казанлъшки квартал „Кармен“. Бангото бе добре известен на полицията и бе с дебело криминално досие. Бил агресивен по нрав, предизвиквал конфликти и побои, често заплашвал с нож, разказаха полицейски източници.

2021 – Продължаваше да се укрива водачът на автомобил, който се опита да избяга от полицейска гонка, но се сблъска челно с друг автомобил, съобщават от ОДМВР-Стара Загора. Както пръв Пресс ТВ съобщи още на 29 ноември челно се сблъскаха „Сеат“ и „БМВ“, докато първият автомобил се опитвал да избяга, гонен от полицейски патрул. Драмата се разигра на стария път за язовир Копринка. Полицаите подгонили „Сеат“-а, в който пътували няколко души, заради съмнения, че са се отправили да крадат дърва. Докато се опитвал да се измъкне от гонката „Сеат“-ът се натресъл челно в идващия отсреща автомобил „БМВ“, пътуващ в посока Казанлък. Шофьорът на „БМВ“-то пробвал да избегне сблъсъка, но не успял. Шофьорът на колата-беглец бе изоставил „Сеат“-а и спътниците си и напуснал мястото на ПТП-то, към момента продължаваше да е в неизвестност. Ставаше въпрос за 18-годишен мъж от Казанлък. По-късно полицейските служители установиха, че автомобилът е с чужди регистрационни табели.

2021 – В 02:15 ч., в РУ – Казанлък бе получено съобщение от ФСМП – Казанлък за прието лице с прободна рана в областта на корема. На място бе установено, че пострадалият е 24-годишен мъж, който заявил, че на същата дата, при възникнал скандал в апартамент в квартал „Кармен“ в Казанлък, е бил намушкан с нож от 42-годишен мъж. Извършителят бе задържан за срок до 24 часа, а пострадалият бе настанен за лечение в МБАЛ –  Казанлък.  Опериран бе по спешност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram