Директорът на АПИ в Стара Загора почина от COVID-19

Директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ в Стара Загора почина след усложнения от коронавирус, съобщи БНТ.

Илия Златев е бил приет в Инфекциозното отделение с положителна проба за новия вирус. Състоянието му се е влошило през последните дни. 

Наложило се е да бъде поставен в изкуствена кома, но въпреки усилията на лекарите, е починал заради усложненията от коронавируса.

Златев е роден на 31 август 1958 година в Стара Загора. Средното си образование завършва в Първа гимназия „Христо Ботев“, а висше – във ВИИ „Карл Маркс“ в София, специалност „Икономика“.

Осем години е работил в администрацията на Община Стара Загора, последните 4 от тях като зам.-кмет в екипа на д-р Евгений Желев.

Кариерата му продължава като търговски директор на „Захарни заводи“ – Габрово. От 2008 до 2012 година е административен директор на Пътностроителна компания „Пи Ес Ай“ с ресор „технически ремонт и поддържане на пътища“.

Златев оглавяваше старозагорските социалисти до пролетта на 2013 г., след което напусна БСП и стана съучредител и общински председател на ПП АБВ в Стара Загора. От 2011 година е общински съветник. Семеен е. Има син, дъщеря и внук.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram