Десетки къщи и вили изгоряха в пожара край Казанлък

Местността, в която е възникнал пожарът, е труднодостъпна, а гасителните действия са били допълнително затруднени от наличието на силен вятър, поясняват от полицията. Кадри от високо показват значителни щети, нанесени от огнената стихия, която бе спряна на метри от бензиностанция. Седем екипа от пожарните служби в Казанлък и Стара Загора се отзоваха на сигнала за огненото бедствие на източния вход на града. Развитието на огъня бе в посока юг, където са разположени автокъщи и бензиностанция. Освен към тях, пожарните екипи по-рано днес ограничиха разрастването на стихията и на север, където е разположен военен полигон.

Щетите са в процес на изясняване. Освен имоти, огънят унищожи и паркирани автомобили. Няма пострадали хора, но има изгорели животни – горски обитатели. Изпепелени са над 60 декара борова гора. Четирима души са били евакуирани от постройките, застанали на пътя на огъня. Настанени са в общински жилища.

Междувременно, втори пожар ограничи движението в двете посоки по пътя Казанлък – Габрово- в участъка от Казанлък до Крън поради задимяване на пътното платно. Горят сухи треви и храсти над Института по розата. Обходният маршрут е през село Енина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram