Депутати питат за психиатричната болница в Раднево

Старозагорските депутати от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Радослав Рибарски и Радослав Василев са внесли официално в деловодството на Народното събрание въпроси до министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков заради зачестилите случаи на агресия от пациенти на психиатричната болница в Раднево, информират от пресцентъра на коалицията.

са изискали отговор от  министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков заради зачестилите случаи на агресия от пациенти на психиатричната болница в Раднево.

В последните седмици работещи в здравното заведение съобщиха за две нови такива посегателства срещу медицинска сестра и лекар. Служители на болницата дори излязоха на протест, а от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи излязоха с официална позиция в защита на персонала на болницата.

Радослав Рибарски и Радослав Василев очакват от здравния министър да предостави информация какви са спешните мерки, които Министерството е предприело, за да разреши проблема в лечебното заведение, има ли готовност да бъде осигурено целево финансиране за увеличаване на броя на санитарите с 15 щата, както средства за сключване на договор с фирма за охрана.

От здравния министър се очаква да посочи и срокове за осъществяване на двете дейности.

Писменият отговор на министър Хинков трябва да бъде получен в законовият срок следващата седмица. 

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram