В Павел баня ще събират разделно отпадъците си  

Контейнери в три различни цвята закупи Община Павел баня, за да насърчи гражданите да започнат да разделят отпадъците си. Първите контейнери бяха поставени в града още вчера, като зелените са за стъкло, сините – за хартия и картонени опаковки, а жълтите – за пластмаса. 

”Разделното събиране на отпадъци дава възможност те да бъдат рециклирани и върнати отново в употреба под различни форми. То има много ефекти, сред които: спестява ресурси, щади природата, полезно е за здравето, намалява разходите за рециклиране и др. Всъщност правилното събиране на отпадъци дава много положителни ефекти, които се превръщат в икономически предимства. Затова и отговорността е на всеки от нас. Отговорността да опазване околната среда и природата е на всички ни”, коментира кметът на Павел баня Иса Бесоолу. Той обърна внимание, че по-ниските разходи за сметосъбиране и сметоизвозване на отпадъците дават възможност да бъде намалена такса битови отпадъци за всички физически и юридически лица в общината и призова павелбанци да събират и изхвърлят боклука си разделно в съответните контейнери.

В гр. Павел баня на този етап цветните контейнери ще има на: ул. „Трети март” 2 – до Автогарата, ул. „Братан”, ул. „Тодор Мазаров” – р-т АСО, ул. „Ген. Столетов” – х-л „Калифорния”, пл. „Оборище”, ул. „Шипка”, ул. „Роза”, ул.”Хр. Ботев” – Полиция, ул. „Васил Левски”, ул. „Раковски”, ул. „Братан” – м-н „Боровете”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Асен Златаров”. 

Контейнери за разделно събиране на отпадъци ще бъдат поставени и в населените места от община Павел баня. Същите ще са разположени в центъра на селата: Александрово, Асен, Виден, Габарево, Долно Сахране, Горно Сахране, Манолово, Осетеново, Скобелево, Тъжа, Турия и Търничени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram