В Мъглиж готвят празник на града в пандемични условия

За втора поредна година няма да се проведе традиционният за празника на град Мъглиж панаир. Причината е третата вълна на Ковид- 19. Има доста заболели в различни населени места на общината, както и сред работещите в общинска администрация, каза за радио Стара Загора кметът Душо Гавазов.
Градоначалникът е решил „да влезе в дома на всяко семейство“ като разпрати поздравителни адреси до всички, които живеят в общинския център. „Организирана е семпла украса в центъра на града за Цветница и Великден, а за всички православни християни са уговорени и служения в църквата „Успение Богородично“. Графикът за службите е изготвен с отец Георги – за Лазаровден и Цветница и седмицата преди и за Великден.“, обясни Гавазов.

6 души, от които трима са на болнично лечение, са заболелите от короновирус служители на общинска администрация. Голяма част от служителите се ваксинираха през месец март, но конкретно тези не са, поясни кметът. Той обобщи, че хората в малките общности лесно пренасят вируса по семеен път, оттам по махалите.

„Факт е че коронавирусът се измести по периферията. Има увеличение на броя на заболелите в селата Ветрен и Дъбово. От друга страна има рецидив на заболяването и хора, които са се преборили веднъж с него, боледуват втори път, показва опитът ми.“, каза Гавазов.

„Част от хората няма да харесат това управленско решение да не организираме панаир за втора поредна година, но здравето и живота на хората е основен принцип на всяка местна власт, така че трябва да се придържаме към него“, заяви Душо Гавазов.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram