В Карлово разпоредиха проверка на бомбоубежищата, започва хуманитарна кампания

На 01.03.2022 г. във връзка с кризата в Украйна е свикан Съветът по сигурност към Община Карлово с председател д-р Емил Кабаиванов. Въпреки, че непосредствена заплаха за гражданите на общината няма, е решено да се предприемат превантивни мерки, като комисия ще направи проверка на всички пунктове на гражданска защита /бомбоубежища/ на територията на общината и ако е необходимо ще се приведат в готовност за използването им по предназначение. На гражданите пък ще бъде предоставен списък с тяхното местонахождение.

Домоуправителите на кооперации и жилищни блокове ще проверяват за наличие на укрития в съответната жилищна сграда, а здравните заведения в Карлово, трябва да са в готовност за оказване, при необходимост, на медицинска помощ за нуждаещи се бежанци.

Съветът по сигурност информира местните граждани и фирми, които имат възможност и желание за приемане, при необходимост, на бежанци от Украйна и можещи да осигурят: транспорт, изхранване, настаняване, осигуряване на работни места (комплексно или поотделно), да заявят своето желание на горещия телефон на Община Карлово – 0335/54-522 от 08:30 до 17:00 ч. всеки работен ден.  Стартира и акция по събиране на хуманитарна помощ за нуждаещите се украински граждани – дрехи, обувки и спално бельо – нови, както и почистващи и перилни препарати, които ще се събират в пункта на БЧК в гр. Карлово от 09:00 до 13:00 ч. без почивен ден.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram