Все повече ученици в Казанлък ще учат онлайн, свикват и щаба

От утре, 25 януари, ОУ „Кулата“, ОУ „Паисий Хилендарски“ и Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще преминат на дистанционно обучение. ОУ „Г. Кирков“ обяви, че у дома си остават учениците от 5 до 7 клас. Срокът също ще приключи онлайн за учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“ и ППМГ „Никола Обрешков“, които бяха освободени от присъствено обучение през миналата седмица с други 11 училища в област Стара Загора.

Повишените нива на заболеваемост в областта ще бъде обсъдена от щаба за борба с коронавируса в Стара Загора. Заседанието бе свикано днес от новоназначения областен управител на Стара Загора проф. Наско Василев.

Към днешна дата под карантина са 4,3% от учителите в страната и 2,99% от учениците. 5,18% от учителите са болни, а заразените ученици са 3,5%. Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. включително. След това всички ученици и учители ще излязат в почивка. Учебните занятия ще се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн в зависимост от указанията на здравните власти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram