Връчиха стипендиите в памет на Георги Пейчинов

За поредна година Раунд Тейбъл България и Фондация „Георги Пейчинов“ връчиха своите еднократни стипендии на обща стойност повече от 12 000 лв на успешни млади хора от област Стара Загора. До финала достигнаха 21 класирани претенденти от общо 35 кандидатури. Талантливите младежи от 14 до 24-годишна възраст представиха своите постижения в областите наука, изкуство и спорт. Първа награда на стойност 3000 лв получи Кристиян Петров. Втората награда на стойност 2000 лв е за Радослав Балкански, а третата награда, на стойност 1500 лв, получава тандемът в спортните танци – Александра Царева и Венцислав Загорски.

Останалата част от наградния фонд е разпределен сред останалите кандидати. Домакин на събитието в запомнящата се вечер на 21 октомври бе НЧ „Искра“. Стипендията на името на Георги Пейчинов се връчва за четвърта поредна година, като целта на учредителите е името на казанлъчанин, починал едва на 33 години, да се помни и свързва с неговата незабравима личност.

“Всичко хубаво и ценно в живота се ражда в душите ни. И хората сме в най-добрата си форма на съществуване именно, когато помагаме на талантливото бъдеще на България да развива своя талант. Това е нашият принос в мултиплициране на възпитание, трудолюбие и талант сред младите хора!”, споделиха от Фондация „Георги Пейчинов“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram