„Куленци“ бяха запознати с опасностите от дигиталните технологии и социалните мрежи

Използването на дигитални технологии, социални мрежи и опасностите, които дебнат подрастващите, бе тема на лекция, която изнесоха Станимир Георгиев и Кирилка Димитрова пред седмокласниците на ОУ „Кулата“. На учениците им беше полезно да научат методи, чрез които да прилагат социалните мрежи и да се предпазват от киберпрестъпления.

„Темата е необятна и в много отношения табу. 40 минути съвсем не са достатъчни да се разнищи и обсъди… за това, на базата на отзивите и препоръките след събитието, решихме да я разпънем в няколко части, които за в бъдеще ще се фокусират върху кибер насилието и злоупотребите при децата и подрастващите в социалните мрежи, как да реагираме ако сме жертва на такава и как да вземем превантивни мерки като синхронизираме настройките за защита и поверителност в устройствата си и работим по изграждането на навици за употреба на дигиталните технологии…“, посочва лекторът Станимир Георгиев.

От училище „Кулата“ анонсираха, че следващата лекция ще бъде на тема „Заедно за по-безопасно онлайн пространство“, която ще запознае децата с методите за предпазване и безопасно използване на мрежите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram