Вдигнаха членските карти за риболов на язовир Копринка

От 1 февруари 2024 година цените на членските карти за риболов се вдигат, съобщиха от структурата на Централната рибно-опазваща организация, отговаряща за реда и условията на любител­ския риболов в язовир „Копринка“.

Годишната членска карта вече ще струва 40лв., като повишението е с 10 лева. За пенсионерите (жени и мъже 62/65 години и хора с телково решение) важи намаление, но и тук има завишаване на таксата от 15 лв на 20 лв.

За деца до 14 години не е предвидено заплащане, но е задължително присъствие на придружител. Младежите от 14 до 18 години също заплащат 20 лв. за членска карта.

„За да се полагат качествени грижи и постоянни денонощни проверки, се изискват доста средства и време, което струва страшно много и се наложи да прибегнем до леко увеличение. Всеки, който посещава язовира вижда, че резултатите от охраната са видими и че всеки един от нас отделя от времето си, за да полага грижи за опазването на язовира. Популацията на всеки един вид риба е нараснала многократни и с общи усилия след още 2 години ще е още по добре“, обясняват от сдружението.

ЦРОО отговаря за управлението на рибните ресурси във водоема по силата на договор до октомври 2025 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram