Ваня Запрянова и Росен Дончев представят книгата си за деца „Арт линия. Първи стъпки“ – Видео

Художниците Ваня Запрянова и Росен Дончев, които са и ръководители на школа по живопис „Арт линия“, продължават своите срещи с деца от общинските детски градини и училища, за представянето на авторския си труд по проект. Книгата „Арт линия“, която е в две различни визии, скоро ще бъде достъпна за широката аудиотория, поясни Росен Дончев. Водещото при представяне на книгата „Арт линия. Първи стъпки“ е темата за приемствеността между различните поколения, творили през 23-годишната история на школата.

Успешният творчески тандем и техните възпитаници работят вече близо 10 години върху възможността да реализират тази идея. И ето, че издаването на книгата е факт. Текстовете в нея са на Росен Дончев, а рисунките – на децата, възпитаници на школата „Арт линия“. Едни от първите са Ани Белчева и Кирил Кацаров. Двамата работят като графични дизайнери и са представили различен поглед за две различни визии на книгата.

Домакин на поредната среща на двамата художници с деца от детските градини бе Общинска библиотека „Искра“, на която днес гостуваха малчуганите от ДГ „Теменуга“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram