Ваксина срещу COVID-19: храна и здравословен начин на живот

Храната и здравословният начин на живот са най-важното лекарство срещу COVID-19. Това съветват от Националната пациентска организация „Инфоздраве“ пред БТА- Стара Загора.
По думите на д-р Антон Танев, председател на организацията и ръководител на проекта „Здраве за всеки, „трябва да се върнем отново към природата, да инвестираме в качествена храна, за да увеличим имунитета си“


COVID -19 засяга три от седемте защитни системи на човешкия организъм – имунитета, регенерацията и първичната кръвоносна система на човешкия организъм. Мишена номер 1 е храносмилателната система, която съдържа 80 на сто от имунната система на всеки един човек, посочи д-р Танев.
Той каза също, че близо 40 на сто от населението вече е било заразено с коронавирус, но мнозина не са разбрали. Според него за някои хора последствията предстоят.


„Необходима е информационна политика за населението, която да започва още от образователната система, подготовката на бъдещите родители и обучението на семействата в здравословен начин на живот“, изтъкна Добри Колев, зам.-председател на организацията.


Националната пациентска организация е учредена през миналата година и нейната основна цел е информиран избор на населението за неговото здравословно състояние.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram