Българският спектакъл “На нея с обич! Емил Димитров“ с премиера в Дъблин

Спектакълът „На нея с обич! Емил Димитров“ ще бъде представен премиерно в Дъблин днес. Представлението е посветено на певеца, изпял десетки шлагери и създал хитове, слушани и извън пределите на България. Събитието ще се състои на сцената на „Clasac Тheater“ в ирландската столица от 21:00 часа местно време. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на българското училище „Азбука“ в Дъблин.

На Нея с обич! Емил Димитров“ е музикален спектакъл за артиста, за когото животът бе музика, сцената – дом, а голямата любов – пубРолята на Емил Димитров се изпълнява от актьора Даниел Цочев. В представлението участва и актрисата Мартина Апостолова.

Автор и продуцент е Нели Бенова, а режисьор Снежина Петрова. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова, видео дизайнът е на Владислав Илиев. Спектакълът ще бъде представен със субтитри на английски език, преводът е на Любов Костова. ликата. Той изпя 400 песни, създаде първите български хитове, даде на Европа десет хита. Продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт през 60-те години на ХХ век. Наричаха го „новият Беко“, „Синатра на Изтока“, но той е Емил Димитров„, пише за певеца във Фейсбук страницата на събитието.

Спектакълът представя на публиката последната мечта на Емил Димитров – да се срещне отново и за последен път със своята публика и да се сбогува с нея. По пътя към нея времето се връща назад и разказва историята на един живот, изпълнен с радости и болки, с възходи и падения, с изпитания и победи, със слава и самота.

Шестнадесет незабравими песни на Емил Димитров ще звучат на живо, в изпълнение на актьора Даниел Цочев. Сред тях са: „Моя страна, моя България“, „Ако си дал“, „Писмо до мама“, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“. Това е животът на Артиста Емил Димитров, разказан с песните му„, допълват организаторите./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram