Безплатен абонамент за участниците в конкурса „Четем заедно вкъщи”

В дните на социална изолация, породена от мерките за борба с коронавируса, екипът на  „Искра“ реши да проведе събитията си от Националната кампания „Маратон на четенето. Казанлък чете-2020“ в онлайн среда, провокирайки гражданите от общината да докажат, че в труден момент културата, респективно качествената книга, са мост между човека и света, могат да станат любимо занимание, източник на духовно равновесие и хармония.

На страниците на Общинска библиотека „Искра“ във Фейсбук  и специално създадения канал в You tube бяха и още продължават да се публикуват онлайн срещи с автори, онлайн четене на различни литературни творби, споделяне на мнения за прочетени книги, публикуване на снимки и видеоклипове  на читатели с любими книги и четенето им, организират се  различни публикации за творчеството на съвременни български автори и световни класици, успешно се правят ретроспекции в казанлъшката история и съвременно развитие.

От 23 април до 20 май се проведе и фотоконкурсът „Четем заедно вкъщи”. Повечето от снимките са правени в условията на изолация заради коронавируса, но всички излъчват оптимизъм и са илюстрация на факта, че в Казанлък деца, подрастващи и млади хора четат, не поради принуда, а от духовна потребност! Всички те ще получат безплатен абонамент за 12 месеца, от датата на първото си посещение в библиотека „Искра“.

В конкурса са участвали 36 граждани, като най-активни са децата и подрастващите, общо 26 на брой, а най-малкият фотограф е Рая Цанева – само на 9 месеца.

Снимките от фотоконкурса може да разгледате на https://www.facebook.com/libkazanlak/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram