Апостоле, поклон!

И в Казанлък беше почетена годишнината от смъртта на Апостола на свободата. Честванията в утрото започнаха с отслужване на заупокойна света литургия от казанлъшки духовници в храма „Света Троица”. Пред паметната плоча в двора на църквата бяха поднесени първите цветя на признателност към делото на Васил Левски, а по-късно и пред барелефа на Апостола, на сградата на някогашния хан на баба Гана, приютявала Дякона при посещенията му в града.
За 147-та годишнина от трагичната гибел на Васил Левски историческо слово пред бюст-паметника в едноименния парк изнесе Анна Кожухарова, директор на Общинска библиотека „Искра“ и председател на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания в Общински съвет – Казанлък.
„Едно е името, което трябва да носи всеки българин в сърцето си – Апостола, Апостола на свободата. Защото със своите живот и гибел той извиси свободата на българския народ в символ, превърна своята саможертва в безсмъртно подражание за преследване на вяра, идеал и човещина“, каза Кожухарова.
Цветя на признателност положиха ученици и граждани. Програмата бе организирана от Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram