„Аз съм македонец!“ – скандалният старозагорски журналист Михаил Михайлов подкрепи македонците в България /видео 18+/

По традиционния за Михаил Михайлов начин, чрез своя канал в ю-туб и сайта си „Гласът на Стара Загора“, скандалният журналист коментира Резолюцията на Европейския парламент за България.

Според Михайлов, Европейският парламент е установил по безспорен начин, това, което журналистът твърди от няколко години, а именно че в България няма законност и съдебна справедливост, а човешките права тук на значат нищо и институциите тук не ги спазват.

Отделно, Михаил Михайлов коментира и думите на министър-председателя Бойко Борисов, който бил много разтревожен от „вкарването на ОМО „Илинден“ и македонско малцинство в България в Резолюцията“. Според журналиста, в България живеят поне половин милион македонци и на тази база думите на министър-председателят не са смешни, а са тъжни, още повече, че българското правителство продължава да отказва да изпълни 4 решения на Европейския съд по правата на човека и да даде права на македонското малцинство, което от страна на правителството е фашизъм и национализъм и то в дивия му и варварски вид, който е недопустим за Европа.

     Във втората част на видеото Михаил Михайлов се появява с фланелка на убития през 1942 г. от българските фашисти Никола Йонков Вапцаров, когото нарече „големия македонски поет“ и перефразирайки американския президент Джон Кенеди, който по време на кризата със Западен Берлин произнася крилатата фраза „Аз съм берлинчанин!“, Михайлов застана зад правата на македонците, както и на всички други хора в България, с фразата „Аз съм македонец!“

Във видеото последва и станалото традиционно за Михайлов „овлажняване“ на парче плат, приличащо на българското знаме!

https://www.youtube.com/watch?v=DAtaj28ynLg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram