КЕНАН САИД: Имаме добра комуникация с общинска администрация – Казанлък. Пред мен няма нерешими казуси, що се отнася до Копринка!

Ds olil

„Имаме добра комуникация с общинска администрация – Казанлък, което на мен, екипа ми и заместник – председателя на ДПС от нашия район ни помогна постепенно да започнем да решаваме натрупалите се в годините проблеми на село Копринка, особено що се отнася до инфраструктурата”, казва кандидатът за кмет на Копринка КЕНАН САИД, който тази неделя е на балотаж. Той признава, че пред всеки кмет стоят редица предизвикателства, но в същото време самият Саид не приема, че те могат да бъдат нерешими: „Впрягам цялата си енергия да реша подобни „нерешими“ казуси. Както досега, така и занапред, ако бъде избран за кмет, проблемите на Копринка ще ги решаваме заедно с жителите – обединение в сговор и разбирателство”.
КЕНАН САИД споделя, че голямата болка на Копринка е канализацията и разказва: „От избори на избори повечето партии спекулираха с нея. Последните предизборни кампании са пример за това – тогава ясно и точно се видя кои и как се упражняваха по темата. Но! Ние, вместо да спекулираме, запретнахме ръце и започнахме да търсим варианти за решаваме проблема.
👍 И намерихме решението – пречиствателно съоръжение за отпадни води.
✍🏻 И така… проучихме възможностите, изготвихме мотивирано предложение и го пуснахме за одобрение.
👉🏻Тук е мястото да отбележа, че дори направих и нарочна среща с жителите на Копринка, за да обсъдим възможностите и конкретизираме заедно решението си.
❗️Бих искал да обърна внимание и на още един факт, а именно, че Копринка ще е четвъртото село в България с такава мини пречиствателна станция и първото пилотно село в нашата община.
➡️ Този род пречиствателни станции представляват модулни съоръжения за третиране на отпадъчни битово-фекални води, в които се осъществява биологично пречистване, утаяване и дезинфекция на отпадъчните води, и аеробна стабилизация на излишната активна утайка.
➡️ Предимствата на предлаганото оборудване са компактни размери, ниски разходи за СМР при инсталация, лесна експлоатация вследствие на автоматизацията на процесите, малък обем формираните излишни утайки, както и възможността за лесно увеличаване на капацитета им (30-1000 еквивалент жители).
✔️Поради високата степен на пречистване, която осигуряват, са идеално решение за пречистване на отпадъчни води от жилищни сгради, ваканционни селища, хотели и малки населени места при липса на връзка с централизирана канализационна система. Възможността за подземен монтаж, липсата на миризми и ниското ниво на шум при работа на пречиствателните станции позволява тяхното позициониране в зелени площи в непосредствена близост до обекта на формиране на отпадъчните води.
❗️Много търсихме, докато успяхме да намерим подходящо решение за нашия проблем. Това е един изключително удачен подход, като избягваме непосилното финансиране за реализация на централизирана канализационна система. Тук отново показваме, че когато искаме нещо, можем да го направим.
✔️👍 Перспективата е след монтирането на това пречиствателно съоръжение в Копринка, да се пристъпи към изграждане и монтиране на по-голямо такова, което да обслужва 1 000 жители и да обезпечи пречистването на отпадни води на всички жители на селото ни.”
ИЗБОРИТЕ за КМЕТ на с. КОПРИНКА са в НЕДЕЛЯ!
НЕКА ПОДКРЕПИМ КЕНАН САИД за КМЕТ с номер 4️⃣✔️🗳 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram