Халил Летифов, водач на листата на ДПС в Старозагорски избирателен район: С номер 17 в бюлетините кажете „ДА“ на обединението в нашата Родина България

❗️Бъдещето на страната ни изглежда много несигурно на този етап, а резултатът от изборите ще определи посоката.(…)

✅ Чрез тях показваме, че вече е време да кажем „не“ на разделението и противопоставянето в нашата Родина.(…)

✅Нашата Родина има нужда от мост на надеждата и любовта. Само Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова минават по този мост.

✅ На тези избори трябва да покажем, че ДПС заслужава своето място в управлението на нашата Родина България.

👉🏻
🍀
1️⃣
7️⃣
✔️
🗳

👉🏻Това са само част от акцентите в интервюто с водача на листата на ДПС в старозагорска област и заместник – председател на партията Халил Летифов. 🎙Цялото интервю можете да прочетете тук:

ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ е водач на листата с кандидати за народни представители на ДПС от област Стара Загора. Роден е на 16.04.1979 г. в гр. Смолян. През 2008 г. завършва „Стопанско управление“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, а през 2016 г. – магистратура по „Психология на управлението“. Народен представител от 2013-2014 г. в 42-рото НС, в 44-тото НС, 45-ото НС и 46-ото НС; зам.-председател на ПП „Движение за права и свободи“, Зелен пакт – Транспорт, информационни технологии; зам.-председател на ПГ на ДПС в НС; председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 44-тото НС. Завършил е Училище за политика – випуск 2007 – 2008 г.

– Г-н Летифов, навлизаме във финала на предизборната кампания 2 в 1, съпроводена със задълбочаващи се здравна, икономическа, енергийна и социална кризи. Един от най-силните призиви на ДПС – за единение в името на Република България, успя ли да бъде чут?

– Дали сме били чути и дали чутото се е възприело от избирателите, ще стане ясно в изборния ден в неделя. Надяваме се да сме достигнали до повече хора, защото бъдещето на страната ни изглежда много несигурно на този етап, а резултатът от изборите ще определи посоката. И като казвам, че бъдещето е несигурно, имам предвид, че прекалено дълго време нямахме редовен кабинет; двете Народни събрания показаха преди всичко личните амбиции и домогвания на обявилите се за протестни партии, отколкото мисъл за хората; назначаването на служебен кабинет също оказа влияния върху случващото се в страната – сами виждате здравната, икономическата, социалната кризи. Нямаме повече време за губене. Достатъчно време изгубихме в провеждането на избори след избори – за една година – три пъти. Затова вече е време да се възстанови държавността и диалогът между хора, институции, политици.

– От ДПС нарекохте предстоящите избори – исторически за ДПС. Защо?

– Да, ние от ДПС определихме изборите като исторически, защото те ще определят в каква посока ще се развива България в следващите години, но и защото за първи път издигаме собствени кандидатури за президент и вицепрезидент в лицето на председателя на партията г-н Мустафа Карадайъ и евродепутата ни г-жа Искра Михайлова. Чрез тях показваме, че вече е време да кажем „не“ на разделението и противопоставянето в нашата Родина. Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, като кандидати за президент и вицепрезидент, олицетворяват единството на нацията, а това е основната и задължителна роля на президентската институция. Е, някои хора, които я представляваха, не спряха да говорят как тя била лишена от съдържание и от власт. Днес с Вас виждаме обаче тези хора, отново като кандидати за президент, без да са осъзнали институционалността на заеманата длъжност. Те започнаха предизборната си кампания с противопоставяне, а и целият им мандат мина в разделение на всички нива. Дори бяхме свидетели как институциите президент и премиер водиха окопни войни и си мериха генералските пагони. Видяхме и как институцията президент се противопостави на Народното събрание, на политическите партии, видяхме как бяха чертани разделителни линии. Е, вече е време България да види светлината в тунела.

– Вие се включихте в Централния предизборен лъч на ДПС. Какви са най-тежките проблеми, които поставиха пред Вас избирателите и има ли готовността ДПС да ги реши?

– Хората навсякъде имат своите проблеми, но, когато разговарям с тях, посещавайки техните населени места, чувам болката на всички тях от настоящите здравна и икономическа кризи. В пандемията много от тях са останали без работа, на други са намелели месечните доходи, трети споделят, че малкият им семеен бизнес е изправен пред фалит. Все проблеми, които трудно могат да се решат с лека ръка от раз, но които ни показват, че ние като политици, като партии, нямаме време за губене в разногласия. Ние от ДПС имаме Програма за ускорено икономическо развитие, по която сме готови да водим диалог в името на по-добрия живот на българските граждани.

– Какви са Вашите приоритети за хората от Старозагорска област?

– Приоритетите ни за хората от Старозагорска област не се различават съществено от тези за хората в другите области – да имат сигурни и доходоносни работни места, да имат достъп до добро здравеопазване, образователната и пътната инфраструктури да са добри и т.н. За нас винаги човешкият фактор е бил водещ в провеждането на каквито и да било политики или при разработването на стратегии за постигане на икономически растеж. Старозагорски регион има своето бъдеще. Ние от ДПС гледаме изключително сериозно и на „Зелената сделка“ и развитието на региона в контекста на нейното случване, още повече че темата се отнася до хиляди човешки съдби. Не бива да се подценява от една страна – ангажираността на работещите в комплекса „Марица изток“, и от друга – енергийната сигурност на страната ни. Трябва да водим искрен дебат за бъдещето на енергетиката и по-конкретно Старозагорски регион, като гарантираме устойчивостта на работните места и икономическото развитие на региона.

– По време на предизборната среща в град Крън Вие определихте Вашите колеги, чийто водач на листата сте в региона, като образовани, млади и почтени хора. И тъй като почтеността явно се оказа дефицит в настоящата предизборна кампания, можете ли да гарантирате за тях?

– Дали мога да гарантирам за тях ли? Разбира се! На първо място – познавам всеки един от тях от години, познавам семействата им.

Гордея се с тях! Те са млади, образовани, родолюбци, почтени. И никой не може да сочи кадрите на ДПС и да размахва пръст, защото се оказа, че тези, които се назовават за почтени, нарушават законите и Конституцията на страната. Никой не може да разделя обществото, защото виждаме как с всеки изминал ден кризите в България се задълбочават. Имаме нужда от единение, от национално отговорна политика, за да се даде надежда и на българските граждани, но и на бизнеса в България. Имаме нужда от ясни цели, за да оставаме тук – в нашата Родина, и да постигаме стандартите, които заслужаваме. Повече от 30 години ние отстояваме единството на нацията, териториалната цялост на България и мирния демократичен преход. Мирът за нас е основна ценност, демокрацията е нашият генетичен код. ДПС не е позволила радикализация. И тези 22-ма кандидати за народни представители от листата ни в област Стара Загора също няма да я позволят, защото за мен, за тях, за нас – мирът и добруването в България са важни, защото България е наша Родина – не само в сърцата ни, но и по документи.

– Почти всеки ден се разпространяват новини от МВР за задържани и разследвани за купуване на гласове. Има ли натиск от страна на силовия министър към ДПС?

– Разбира се, че има и точно този натиск отново, 32 години по-късно, ни убеждава, че демокрацията е нещо много ценно, за което трябва да се борим всеки ден и час. Наблюдаваме репресии към наши съграждани само и единствено защото са гласували за ДПС. Наблюдаваме агресия към нашите кметове на населени места, които единствено и само изпълняват Конституцията и законите на страната, подпомагат хората да могат да упражнят своя глас, за да участваме в изборите и те да са по-демократични. Но на въпросния министър трябва да е ясно едно – ние не се уплашихме през 1984 г., не се уплашихме през 1989 г., няма да се уплашим и сега! Няма да позволим репресии и ще продължаваме да защитаваме честта на нашите избиратели, няма да позволим на никого да се подиграва с нас.

– Тъй като за пръв път ДПС издига собствени кандидати за президент и вицепрезидент, какво според Вас отличава Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова от останалите 22 кандидатпрезидентски двойки?

– Преди 5 години ние правихме кампания с надеждата да защитим държавността и демокрацията в нашата Родина. Тогава дадохме нашето доверие на тогавашния кандидат за президент с надеждата, че той ще бъде алтернатива на модела ГЕРБ. Днес, 5 години по-късно, ние виждаме, че това са двете страни на един и същи медал, на една и съща монета. През септември миналата година с нарочна декларация председателят на ДПС поиска оставката и на премиера, и на президента, като заяви, че те не са част от решението на проблема – а именно: решаването на поредицата от кризи. Тогава това не се случи, а една година по-късно кризите се задълбочиха.

Преди 5 години, когато давахме подкрепа, ние поставихме условие – президентът да бъде обединител на нацията. Не видяхме това в него, затова сега издигнахме наша кандидатпрезидентска двойка. Карадайъ и Михайлова – така разбираме ние единството на нацията, те ще бъдат неговото олицетворение. И като гледаме как не се спазва Конституцията, възлагаме на нашия президент – стриктно да я спазва.

В тези трудни времена очаквахме от българския президент да бъде медиатор, инициатор за срещи, които да доведат до справяне с кризите. Не се справиха, загубихме човешки животи, доведоха страната до драматизъм. Е, Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са хората, които могат да се справят с тези кризи, защото те знаят как да обединяват, как да са мост между отделните институции, партиите и хората.

Нашата Родина има нужда от мост на надеждата и любовта. Само Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова минават по този мост. Не може да се грижиш за Родината с омраза и разделение, това може да стане само с любов и единение. И с философията на заедността, която ние научихме от д-р Ахмед Доган и разчитаме, че другите най-сетне ще я разберат.

– Като водеща национална кауза кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ определи достигането на средни европейски стандарти на живот в България сега. Възможно ли е това да се случи в най-близко бъдеще?

– Ние можем да го направим, защото ние можем да обединяваме, можем да си поставяме цели, да ги следваме и реализираме. Затова подготвихме и Програма за ускорено развитие, в която сме начертали възможностите за развитие на страната в различните сектори.

Достигането на средни европейски стандарти на живот е възможно през икономика, през икономическо развитие, но е изключително важна средата – микроклиматът, възстановеният диалог между институциите и последователността в секторните политики.

ДПС ще работим за устойчиво ориентирано развитие чрез чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чисти храни.

Като народни представители трябва да мислим за всички български граждани. И тук говорим за развитие на икономиката на нематериалните активи, дигитализация и високи водородни технологии, за подкрепа на IT сектора, за насърчаване на инвестиции с активна помощ от държавата и участието й във всички фази на инвестиционния процес.

– Защо жителите на Старозагорска област трябва да изберат No 17 в бюлетините за кандидати за президент и вицепрезидент и за народни представители, г-н Летифов?

– Защото с отрицание и разделителни линии няма как да има каквото и да било развитие. На тези избори трябва да покажем, че ДПС заслужава своето място в управлението на нашата Родина България. Защото само чрез нашата Програма за ускорено икономическо развитие ще имаме повече инвестиции, по-добри доходи и най-вече ще има повече справедливост./http://starozagorskinovini.com/

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram