Пламен Караджов, БСП, отговаря на въпросите от рубриката „Вис виталис пита“

На всяка партия/коалиция радиото предоставя по 5 минути ефирно време за предизборно студио – кратко интервю с кандидат за депутат, посочен от съответния предизборен щаб, който да отговори на следните 3 въпроса:

  1. Кое ще е новото и различното, което Вашата партия/коалиция ще се старае да прокарва в работата на новия Парламент?
  2. Кои са 3-те най-важни проблема на гражданите на община Казанлък, решенията на които Вашата партия/коалиция ще отстоява в Народното събрание?
  3. Вашата лична кауза за Казанлък?

Интервюто на Пламен Караджов може да чуете на 23.03.2021г от 10.30ч. и на 25.03. от 16,30ч. по радио „Вис виталис“.

Пламен Караджов: Официалният слоган на Българската социалистическата партия, от името на която е издигната моята кандидатура, показва всичко. Грижата за хората ще бъде наш основен приоритет! До днес се грижиха за магистрали, а ние с БСП ще се грижим за най-основното : ДОСТОЕН живот за нашите деца, за нашите родители, достоен живот за всички работещи хора и всички, които продължават да се борят да правят бизнес. Защото днес е въпрос на оцеляване и борба да правиш бизнес в България. И докато това е така и държавата не създава механизми за подпомагане народът ни ще тъне в мизерия и глад! Програмата на БСП е достъпна за всички и е качена в официалния сайт, и всеки може да се запознае с нея.

  • Основният проблем на гражданите на Казанлък според мен е увеличаващата се безработицата и ниската цена на труда. Хората тънат в мизерия, трудно се лекуват, не могат да си плащат сметките, кредитите и качеството на живот е бедствено! Факт е, че безработицата се е увеличила, за период от една година и този проблем се задълбочава, локдауни и ковид пандемията придизвикаха криза в сферата на туризма, розопроизводството е в колапс. 
  • Вторият проблем според мен е състоянието на бизнеса. Малък бизнес вече няма, а средният е пред фалит. Държавата не предложи никакви работещи мерки за спасението на микропредприятията. Последиците са пагубни за доходите и живота на хората. Няма нужда от статистика… Достатъчно е да се разходите по улиците на града ни. Понякога имам чувството, че живея в призрачен град.
  • Не на последно място е битовата престъпност в региона. Живеем в страх и усещане за безпомощност! Пребиват възрастни хора и ограбват домовете ни, всеки от нас е потърпевш. По-грозното е, че това се случва дори за 20 лева. Аз в такава държава не искам да живея! Искам промяна!

А промяна е възможна! Но с нови хора и работещи идеи. Ако се насочат средства и усилия в правилната посока, а именно възстановяване на малкия и среден бизнес, нова данъчна политика и стимулиране на заетостта с реални програми, а не програми-фантоми, промяна може да бъде осъществена. И най – важното решение което трябва да се приложи е да се спре с изтичане на средствата. Ще бъда по директен- да се спре да се краде!

 Моята лична кауза за Казанлък е да покажа, че политиката не е мръсна дума, когато се прави от хора с чисти сърца! Искам хората да разберат, че ние, политиците сме техни слуги! На 4 април с №4

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram