Пламен Караджов, „БСП за България“: Да се възстанови дейността на „Общинска полиция” в Казанлък

Да се възстанови дейността на „Общинска полиция” в Казанлък, предлага  на кмета и местния парламент председателят на БСП и общински съветник  Пламен Караджов във  връзка със  зачестилите инциденти в района.

„Възстановяването на  „Общинска полиция” ще подобри  реда и сигурността в Казанлък,  ще повиши ефективността на контрола върху спазването на общинските наредби, ще осигури по-добра превантивна дейност за опазването на обществения ред“, мотивира предложението си Караджов до местната власт.

Той припомня, че в правомощията на общинска полиция са опазване на обществения ред, охрана на мероприятия и обществени зони, оказване на съдействие на общински органи и служби, санкциониране на нарушители на общинските наредби. „Дори дейността по репатриране на неправилно паркирали автомобили ще се извършва от компетентни лица, които вече ще са служители на МВР“, посочва общинският съветник още.

По думите му чрез народните представители на „БСП за България“ в 49-ия парламент ще се настоява да бъде увеличен щата на РУ на МВР в Казанлък, обслужващо  територията на общините Гурково, Мъглиж, Николаево, Павел баня и Казанлък.
Областен съвет на БСП – Стара Загора

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram