Младите в БСП: Време е да превърнем симпатиите си в действие и работа

В Чирпан 15 души бяха приети за членове на партията

В навечерието на парламентарните избори 15 млади хора от община Чирпан станаха последователи и избраха за своя кауза идеите на Българската социалистическа партия. Пред паметника на Съединението, знаково място не само за града на Яворов, защото преди 136 години оттук започва обединението на България, младите социалисти се срещнаха с кандидат-депутати от 27-ми МИР на Коалиция „БСП за България”.

Новоприетите членове на БСП бяха поздравени от ръководството на Областния и общинския съвет на партията с пожелание със своите знания, умения и успехи да работят  за утвърждаване социалистическите идеи.

От името на своите колеги говори Евгения Танева. Тя сподели личните си мотиви да избере БСП за своя кауза: „Искам с името си да застана и да отстоявам идеите на тази партия. Искам с моите колеги да покажем, че политиката на БСП е насочена към мнозинството българи. Време е, хората на нашата възраст  да превърнат симпатията си в действие и работа”.

Първи към младите социалисти се обърна кандидатът за народен представител с №111 и председател на организацията в Чирпан Георги Николаев. „БСП е лява партия и ние носим отговорността за надеждата и борбата за справедливост. Тази отговорност означава да осигуряваме надеждна защита на хората на труда, на бедните, да работим за формиране на широка средна класа и напредъка на всички”, заяви Николаев. Той припомни скорошно социологическо проучване, според което през годините на прехода населението на Чирпан се е стопило наполовина, работните места от 9000 сега са 1000, училищата от 18 са останали 8, лекарите от 65 сега 25, и т.н. „Затова БСП трябва да спечели тези избори и да се започне възстановяването на икономиката и духовността в страната”, призова Николаев.

Драго Коев с №120 в листата обясни какво предлага БСП в областта на обществения ред и сигурността. Според него нужен е нов закон, а не поправки на парче. 

Учителката Дияна Янева с №110 в бюлетината сподели, че „БСП предлага стабилни мерки и разумни решения в областта на социалната политика и образованието за първите 100 дни на управлението. Имаме лоша социална политика, БСП успя да извоюва макар и малки успехи, но, ако избирателите изберат нашата бюлетина №33, ще продължим да се борим за незабавни мерки и решения за доходите на българите, за преодоляване на неравенствата и бедността.”

Председателят на ПП „Нова зора” Минчо Минчев, коалиционен партньор под №103 в бюлетината, се обърна с думите: „Само съюзът между социалната и патриотичната кауза може да донесе успех на България. Данните от проучването в Чирпан за икономиката и общественото развитие показват  ситуацията в цялата страна. Сега обаче е моментът, на тези избори, да дадем шанс за възраждането на България, да се преборим за съхраняването на народа и държавата ни. Затова гласувайте с бюлетина №33 на парламентарните избори и с №6 за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.”

Вторият в листата Момчил Ненов, инженер от Казанлък, заяви, че, „решенията, които БСП предлага за първите 100 дни на управление, са развити подробно в предизборната ни платформа, но мога да ги събера в три думи – диалогичност, предвидимост, стабилност.” Ненов също призова на 14 ноември гласоподавателите да изберат № 33 в бюлетината за парламентарните избори.

Към присъстващите се обърна и водачът на листата Георги Гьоков. Той каза: „БСП е единствената сила, която успя да обедини други леви партии. В парламента се опитаха да ни поставят като партията на статуквото. Но внушенията няма да могат да спрат интереса на все повече хора към лявата идеология. Защото тя гарантира социална защита и солидарността на мнозинството. БСП е лявата партия на България и тя е длъжна да изведе народа си от тази криза – здравна, социална, икономическа. Имаме програма, която предлага разумни решения във всички области. Но те могат да се осъществят  единствено, ако БСП участва в бъдещото управление на страната”.

Гьоков емоционално завърши: „Червеният е нашият цвят, розата е нашият символ, номерът на нашата бюлетина е 33! Повярвайте ни и гласувайте! Изберете и №6 за генерал Радев и за нашата Илияна Йотова в президентските избори!”

Купуването и продаването на гласове е престъпление 


Областен предизборен щаб

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram