Георги Кадиев: Ако спечелим изборите, ще върнем държавността

Това каза водачът на „БСП за България” пред жители на  община Братя Даскалови

„На един адрес, на който  няма дори къща, бяха регистрирани по няколко души. Подадохме сигнал до всички институции, дори до главния прокурор, но резултат нямаше”, разказаха избиратели.

Как младите семейства да останат в родния си край като по волята на мнозинството в  Общинския съвет- Братя Даскалови  се закрива  единствената  в северния район на общината детска градина в село Найденово и децата ще трябва да пътуват ежедневно по 25 кв.м.? Така риторично се обърна Георги Кадиев, водач на листата на „БСП за България” в 27 МИР, след срещите си с избиратели в селата Братя Даскалови, Плодовитово и Голям дол. Той бе заедно с кандидат- депутатите от листата Милена Данкова, Георги Николаев и Динко Господинов.

„За съжаление, този красив край  има тъжната съдба на  повечето малки  общини- няма атрактивни работни места, няма инфраструктура, затворени училища, липса на  междуселищен транспорт, без денонощна лекарска помощ, а най-близката  аптека е на 20 км. Затова с години вече селата тук обезлюдяват, къщите опустяват.  Ето това ми споделиха хората и поискаха промяна. Не утре, а днес”, каза Кадиев. „Тази промяна е в програмата на БСП и партньорите й. Ако спечелим тези избори, стъпка по стъпка ще върнем справедливостта и държавността в страната. Но ни чака много работа”, допълни той.

Милена Данкова, която е с преференция 119 в листата, допълни, че  тя познава много добре проблемите на местните хора, тъй като е от този край. „Родителите ми живеят в с. Сърневец и зная какви трудности изпитват те” , заяви тя.  

Един от сериозните проблеми при всички избори е купуването на гласове, оплакаха се местните хора. Според тях на последните местни избори в общината над 1600 души са новорегстрираните по настоящ адрес . „На един адрес, на който  няма дори къща, бяха регистрирани по няколко души. Подадохме сигнал до всички институции, дори до главния прокурор, но резултат нямаше”, разказаха избиратели. Те се опасяват, че тази порочна практика може да се приложи и при изборите на 11 юли. И затова се обърнаха към кандидатите за народни представители да сигнализират МВР и да се потърси съдействие от органите на реда .

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram