Георги Гьоков, БСП: Минималната работна заплата да стане 760 лева

Трябва да се вземат спешни мерки, да се помогне на уязвимите групи

 „Факт е, че цените хвърчат нагоре, инфлацията е огромна. Актуализацията на бюджета, която направихме в 46-ото Народно събрание, вече е изядена от инфлацията. Трябва да се вземат мерки и да се помогне на всички българи, особено на уязвимите групи.“ Това заяви водачът на листата на БСП в Стара Загора Георги Гьоков в ефира на NovaNews, като посочи част от предложенията на левицата за това – намаляване на ДДС на храните от малката потребителска кошница и на енергоносителите от 20% на 9%, както и отваряне на Държавния резерв, където има храни, които да помогнат на хората.

В предаването “Офанзива“ Гьоков припомни, че предложението на БСП за пенсиите в 46-ото НС е било по-различно от това на служебното правителство и допълни: „Да, ще се увеличат пенсиите средно с 12.5%, но разликите между старите пенсии и новоотпуснатите ще се увеличат заради това, че не се прие нашето предложение.“ По думите му левицата иска да отпадне таванът на осигуряването, както и минималната работна заплата да е 760 лева.

 Георги Гьоков бе категоричен, че левицата ще води разговори с всички партии, освен ГЕРБ и ДПС.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:https://bsp.bg/news/view/21236-georgi_gyokov_bsp__minimalnata_rabotna_zaplata_da_stane_760_leva.html

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram