Анализатор: Големите проблеми на Божков са, че той има много силни противници


Васил Божков предполага, че не рискува много със завръщането си. Една от линиите, по които се спекулира, са отношенията с Алексей Петров. Това каза Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията в предаването „Тази събота“ по бТВ.

Той припомни, че в едно от обвиненията за подбудителство към убийство е срещу лицето „А.П.“ „В документите на прокуратурата има основание и за такава хипотеза“, посочи той.

Припомни също, че информация за завръщането на Васил Божков в България се е появила по времето на кабинета „Петков“ и в последните дни от мандата на Иван Гешев.  

Според Безлов е възможно Васил Божков да е постигнал договореност с властите и това ще проличи по мярката му за неотклонение.

„Големите проблеми на Божков са, че той има много силни противници – бившите му партньори, хора от хазартния бизнес, сред политиците също има много силни противници и практически няма съюзници. Друг голям проблем за ефективната му стратегия за оправдание е присъствието му в списъка „Магнитски“, коментира той./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram