Костадин Костадинов: Парламентът е изчерпан

Ds olil


Президентът Румен Радев проведе консултации за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент с представители на „Възраждане“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че най-добрият вариант са предсрочни избори, тъй като парламентът не е тържище, на което да се купуват гласове, а подобно правителство ще бъде агония и обида за българския народ. Категорично сме за машинния вот, но с контрол на хартиените отрязъци, коментира Костадинов. Парламентът е изчерпан, морално импотентен, допълни той.

„Възраждане“ ще работят за това да бъдат първа политическа сила и да управляват самостоятелно. Единственият коалиционен партньор е българският ни народ, допълни Костадинов.

Каза още, че няма да участват в разговори с никоя от партиите, която би получила третия мандат.

Обвини ПП, че протакат време, в конкретния случай това с консултациите не се получи, каза Костадинов.

Според него трябва да се предоговорят условията за членство в Европейския съюз, а ако това не се случи, да се проведе референдум за членството на страната в блока.

На разговори днес бяха още представители на „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. „Продължаваме промяната“ и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram