Даниел Проданов, Възраждане: Американското посолство иска да е първа политическа сила у нас

Ds olil

Даниел Проданов е областен координатор на Възраждане в Старозагорска област и втори в листата с кандидати за народни представители на партията в 27 МИР – Старозагорски

Г-н Проданов, какви са вашите очаквания за предстоящите избори и какви цели сте си поставили вие от Възраждане?

Нашите очаквания са да продължим да разширяваме подкрепата за това което правим сред българския народ. Възраждане е уникална организация за родния политически живот. Хиляди доброволци работят за каузата ни години наред и на всеки следващ вот срещаме все по-голяма подкрепа. Горди сме, че градим нещо смислено и не сме зависими нито от чужди посолства, нито от олигархични кръгове.

И все пак – кой ще спечели вота на втори април?

Предстои да разберем. От една страна имаме обръчите от фирми и тежките зависимости, които носят подкрепата за ГЕРБ и ДПС, а от друга имаме един пореден опит на американското посолство да бъде първа политическа сила у нас в лицето на коалицията ПП-ДБ. Всъщност няма сериозна политическа сила, освен Възраждане, която да не се отчита пред Вашингтон. Посолството на ул. Козяк на практика е новото съветско посолство у нас. 

Често  обаче сме свидетели на обвинения именно към вашата партия за връзки с Руската федерация.

Когато отправяш обвинения без абсолютно никакви факти, това се нарича клевета. Възраждане има за основен приоритет защитата на българските национални интереси във всички възможни сектори. Огромната част от българския народ има симпатии към Русия и този факт вбесява родните евроатлантици, които напускат София, само когато отиват на почивка. Винаги сме имали ясна позиция, че външната политика на България може и трябва да се гради единствено спрямо това, което ще донесе най-голям просперитет и сигурност на нашите сънародници.

Да се върнем на темата за изборите. Има ли Възраждане потенциални партньори в следващото Народно събрание?

За наше огромно съжаление – едва ли. В предишното Народно събрание редовно сме отправяли покани към всички политически партии, за да работим по конкретни въпроси заедно. Суровата истина е, че за нас е невъзможно да се работи със слугинажа на чужди посолства или съмнителни родни бизнесмени. Както вече споменах – Възраждане е уникално явление в българския политически живот и съвсем скоро всички ще трябва да се съобразяват с нашите приоритети, защото те са на сърцето на повечето българи. 

И за финал – как бихте се обърнали към избирателите в навечерието на парламентарния вот?

Ние не обичаме политически клишета, ухажвания и обещания. Призоваваме всички имащи право на глас да се запознаят максимално добре с дейността на партиите и техните кандидати. И най-важното – гласувайте, защото друг начин да измъкнем страната си от пропастта няма.

Купуването и продаването на гласове е престъплени!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram