Халил Летифов в Казанлък: Искаме стабилна власт, за да има сигурност в утрешния ден. Политика не се прави от случайници

Как изглежда утрешният ден за пенсионерите? Несигурно. Как изглежда зимата за пенсионерите? Несигурно. Как изглежда утрешният ден за мен, който имам – да съм жив и здрав, 22 години до пенсия? Несигурен. За всички на моята възраст утрешният ден изглежда несигурно. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на старозагорската листа на Движението, на предизборна среща в Казанлък. И продължи: „Как изглежда утрешният ден за нашите деца, които всички ние искаме да живеят в България, да се развиват в България и да се реализират в България? Несигурен изглежда!”.

Казанлък13

Каква искаме всички ние, българските граждани, да бъде властта? Стабилна. Искаме стабилна власт, за да има сигурност в утрешния ден. Затова и мотото на тази кампания е „сигурност и стабилност“ и в утрешния ден, и в бъдещето. Защото политика не се прави за един ден и не се прави от случайници, категоричен бе Летифов.

Казанлък2

Казваме „промяна“ – това е чудесна дума и тя трябва да запази стойността, която има. Но какъв е принципът на приемствеността в едно семейство? Бабата, дядото те гледат, майката, бащата те гледат, след това децата, внуците – това наричаме естествен процес. В политиката естествен процес е опитните политици да си отгледат своите големи – младите политици, които да вкарат в политиката хората, които и хабер си нямат от нея и след време те да са „промяната“, обясни Халил Летифов.

Но тези млади трябва да са видели пътя, да са го извървяли. Това е пътят, извървян от г-н Илхан Кючюк, който е тръгнал от Габровско, минал е през Младежката организация, за да стигне до най-високия пост в Европа, каза Летифов.

Какво означава ДПС за нашите опоненти и политическия терен? Сигурност, стабилност – това означава ДПС в политическото пространство, категоричен бе зам.-председателят на Движението. Той подчерта, че приказките „нищо не зависи от изборите на 2 октомври“ са пълна лъжа.

Ние с вас, всички български граждани, които участват на изборите на 2 октомври, ще решат, кои да са 240-имата народни представители. Тези 240 народни представители ще трябва да решат утрешния ден, ще трябва да осигурят сигурност, защото хората не вярват не само на политиците. Те вече не вярват и на своето бъдеще в България. Това може да се промени на 2 октомври и трябва да се промени, каза Халил Летифов.

Забравете приказката, че „след 3 месеца ще има избори“. Всичко се решава на 2 октомври с нашия вот. Това, което сме избрали, това ще е, продължи Летифов. Той цитира прогнозите на социолозите за 6-8 партии в парламента и подчерта, че управлението ще е коалиционно.

При толкова партии в парламента се изисква диалог. Те трябва да признаят, че имат нужда от другия, че имат нужда от експертизата на другите партии, че имат нужда някой да покаже пътя, заяви Халил Летифов.

Отдавна говорим за икономическо развитие, отдавна говорим за икономически растеж в страната. Отдавна предлагаме и нашата програма, обвързана изцяло със зелената политика. След нас тя стана тема на цяла Европа и света, и на всички. Но в България не се прие. Затова, когато казват „променяме модел”, но този модел е същият като предходния, дори с по-лоши резултати, трябва да видим какво означава качествената промяна. Качествената промяна означава конкретни стойности и резултати за хората, за учениците, заяви Летифов. И обясни защо се спира на децата.

Резултатите от външното оценяване на 970 училища показват, че 27 са с кръгли двойки. 304 или 307 са с успех под среден три. Това е резултат от усилията в образованието, възмути се Летифов.

Какво е нужно за образованието, за нашите деца в утрешния ден? Сигурност, каза зам.-председателят на ДПС. Той се спря и на необходимостта от сигурност за малките населени места.

Властта не е самоцел, за нас е средство за решаване на кризите и проблемите, обобщи Халил Летифов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram