С програма за силна социална политика и стабилна икономика БСП представи листата си в Стара Загора

Георги Гьоков: Нашите приоритети ще създадат образована нация, която прави силна икономика, има високи доходи и живее в справедлива и чиста държава

За социална, равноправна и икономически просперираща България ще продължи да работи БСП в следващия парламент. Това обяви водачът на старозагорската листа на Коалиция „БСП за България“ бившият министър на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на откриването на предизборната кампания в деня на Рождество на Пресвета Богородица.

В Регионалния исторически музей   председателят на БСП-Стара Загора и кандидат за депутат Велина Атанасова  приветства  гостите на събитието и обяви, че за левицата е чест и гордост министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков да е водач след всичко, което редовното правителство, благодарение усилията на БСП, постигна именно в социалната сфера.

 „Кампанията за 48-ия Парламент я водим с високо вдигнати глави и   открити лица, защото доказахме, че можем да изпълняваме приетите си програми, обещанията си, докато бяхме и в управлението, и в опозиция. Ние от „БСП за България“ сме готови за тези избори.“, обърна се към присъстващите Гьоков. По думите му политиката  на БСП е ориентирана към закрила и подкрепа на младите хора, на работещите, на пенсионерите, на българските семейства. Предложенията  са изпълними и разумни и са гаранция за справедливост.

„Най-ниската безработица оставихме за последните 32 години в България, гарантирахме адекватна минимална работна заплата, спрямо условията,  за половин година  бяха изплатени 95 млн. лв. на 4 000 предприятия, за икономиката бяха осигурени  2 млрд. лв. за запазване работата на над  300 хиляди души – това гарантира по-добър стандарт на живот на българите. За нас винаги ще са приоритети жизнения стандарт и качеството на живот. Проблемът на българина не е инфлацията, а  доходите: ниските пенсии, ниските заплати и липсата на перспектива за по-висок стандарт  – ето това ще променим“, категоричен бе Иван Кръстев, бивш заместник социален министър, втори в листата.

„Точно БСП е отборът, който ще доведе България  до по-добро бъдеще. Станахме първи по ръст на промишлено производство в Европа, постигнахме 4 място по растеж на БВП в ЕС. След изборите можем да продължим с мерките, които ще отстояваме като компенсации  за електроенергия, за високата цена на газа, който ще осигурим на евтини и гарантирани доставки, за освобождаване стартиращия бизнес от данъци  “, каза Пламен Караджов, председател на БСП-Казанлък, трети в листата. Кандидатите акцентираха на свършеното от БСП в рамките на предишното управление и представиха новите приоритети.

Кандидатът Галина Господинова честити Рождество Богородично и поздрави старозагорските майки и техните рожби. „За да имат българските деца бъдеще в собствената си родина, БСП обеща и изпълни за краткия период от 7 месеца увеличение размера на майчинството през втората година на 710 лв., увеличение на детските надбавки, постигнахме 600 лв. необлагаем минимум  за първо дете и 1200 лв. за второ дете. Ако на 2 октомври подкрепите нашата програма с номер 28  ще продължим да изпълняваме обещаното: еднократна помощ при раждане на първо дете 500 лв., за второ дете – 1000 лв, за трето дете – 1500 лв., за всяко следващо – 200 лв.,  увеличаване на размера на еднократната помощ на майки-студентки от 2 880 лв. на 6 500 лв., всички процедури, свързани с репродуктивните проблеми ще са напълно безплатни“, съобщи Господинова. 

Младежкият лидер на БСП Ирин Арбалов представи постигнатото в сферата на земеделието и предстоящите акценти за растениевъдството и животновъдството, по които ще  работи БСП. Кандидатите на БСП в Старозагорска област бяха категорични, че ще работят усилено за задържане на младите в региона.

Учителката Милена Данкова подчерта акцентите в  образованието и обяви, че депутатите на БСП ще отстояват: безплатни учебници за всички от 1 до 12 клас, еднократна помощ от 350 лв. за всички деца от I до IV клас в началото на всяка учебна година, безплатни лекарства за деца до 14 години и нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

„За запазване на комплекса „Марица Изток“ и предотвратяване поемането на каквито и да било ангажименти, които възпрепятстват работата му е „БСП за България“, обяви кандидатът за народен представител проф. Иван Върляков, изп. директор на РАО „Тракия“. По думите му левицата е за привличане на устойчиви инвестиции в индустрията и високите технологии и за рехабилитация и подобряване на държавната и общинската публична инфраструктура чрез целеви програми за регионите.

„Без солидната ни социална политика страната не може да премине през настоящата криза. Ако получим доверието на българските граждани, ще продължим системната работа във всички сфери. Нашата листа е съставена от почтени и честни хора, изпълнени с решителност за добро представяне. Личности, доказани професионалисти и експерти в своите области – социална политика, енергетика, икономика, финанси, право, образование. №28 е нашата клетва за почтеност и грижа за хората. С  28 създаваме образована нация, която прави силна икономика, има високи доходи и живее в справедлива и чиста държава“, обобщи Георги Гьоков и призова: „Подкрепете БСП с номер 28“.

Кандидатите за народни представители преди събитието обявиха съпричастността си към пострадалите хора от наводненията в община Карлово. В Областния партиен съвет и в  общинските съвети на БСП в старозагорско са поставени кутии за дарения, със средствата от тях ще се закупят необходимите  продукти, препарати и др. „В такива моменти повече от всякога е необходимо да бъдем заедно и с общи усилия да преодоляваме трудностите, пред които се изправяме като българи“, заявиха социалистите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram