Пламен Караджов: Благодарение на БСП се увеличиха пенсиите, въведоха се безплатни детски градини и облекчения за младите

„БСП за България“ има ясна програма, с която продължават политиките за социална, справедлива и сигурна държава. За 7 месеца доказахме грижа, отговорност и мъдрост. Видяхте, че  обещанията, дадени в опозиция – се изпълняват в управление“, това каза кандидатът за народен представител Пламен Караджов и председател на БСП-Казанлък.

„Опонентите на БСП не само  не отричат мощната социална програма за 22 милиарда лева, а в тази кампания чухме, че осъществените наши политики са техни политически завоевания. Наша е политиката за подкрепа на младите семейства, работещите, пенсионерите, хората с увреждания, уязвимите групи,  успяхме най-сетне да въведем безплатните детски ясли и градини, увеличихме пенсиите,  детските надбавки, майчинството за втората година и т.н.“, заяви  Караджов, с преференция 103. По думите му в тази кризисна ситуация заради енергийните ресурси, инфлация и повишаващи се цени на стоките от първа необходимост, най- важно е оцеляването на хората. „Ние предлагаме решения в тази кампания  – краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Основната мярка е поставяне на таван на цените. Следващата е изземване на свръхпечалбите от енергийните дружества и справедливото преразпределение към домакинствата и индустрията. Преди няколко дни Еврокомисията потвърди необходимостта от тези мерки. Социалистите ще настояваме болници, училища, детски градини, читалища и храмове да се върнат на регулирания пазар на електроенергия, което ще даде възможност  да имат по-лека зима. Предлагаме политиката за увеличаване на доходите  да продължи“, подчерта казанлъшкият лидер на БСП.

„Приех номинацията да представлявам гражданската квота в един отбор на личности и професионалисти в своите сфери, отбор, който умее да подава ръка в името на националния интерес, а и защото съм убедена, че записаните приоритети се превръщат в грижа за българина“, заяви кандидатът за народен представител адвокат Милка Кърпачева. „След 2 октомври вярвам, че ще продължим тази политика  на системно и последователно отстояване не само на социалния  дневен ред  и доходи, а и на защитата на конституционния ред и  прилагане на принципите на демократичната, социална и правова държава. Коалиционният формат е  за нова съдебна карта, гарантиращ равен достъп до правосъдие, бърз и справедлив процес, уравновесено натоварване на работата на съдилищата“, допълни адв. Кърпачева, с преференция 109 в листата на левицата.

Третият казанлъшки представител в листата е председателят на Младежкото обединение в БСП Кирилка Димитрова. Пред избиратели тя коментира доброволческите инициативи, с които са се заели младежите. „Радвам се, че в листата има компетентни млади хора, които тръгват по пътя на политиката. Това, което се направи по отношение на доходите връстниците ни го възприемат с удовлетворение,   ще продължим с увеличаването на минималната работна заплата, идеята ни е размерът й да стане 50% от средната. Ще настояваме младите хора до 26 г. да бъдат освободени от данъци. Ние сме за въвеждане на Закон за доброволчеството, за да се регламентира доброволния труд. България е  една от последните държави в Европа без такъв закон.“, завърши Димитрова, с преференция 120.

Закриването на кампанията   ще се състои на 29 септември, четвъртък, от 18:30, в залата на Читалище „Искра“ в Казанлък. „БСП за България“  кани жители на общината за среща с председателя Корнелия Нинова и кандидатите за 48 НС, водени в област Стара Загора от министъра на труда и социалната политика в коалиционния кабинет Георги Гьоков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram