Мащабно видеонаблюдение и кръгово движение в центъра на Шейново планира да направи Петко Петков

„Ще монтирам повече камери в с. Шейново, за да увеличим видеонаблюдението и контролът. Ще изградя и кръстовище с кръгово движение в центъра на селото, с цел по-голяма безопасност. Ще поставя и пътни знаци по улиците, като обознача и пешеходни пътеки“, тази заявка за промяна в населеното място даде пред жителите кандидатът за кмет от ГЕРБ Петко Петков. Той подчерта, че местното читалище трябва да „заживее нов живот“ и затова предвижда ремонт на покрива му. Поетапна подмяна на водопреносната мрежа и асфалтиране на съответните улици също е сред приоритетите му. Петков е заложил в Програмата си и на частичните ремонти и поддръжка на всички обществени сгради и съоръжения, където е необходимо това. Пред шейновци той подчерта, че ще търси и външно финансиране за облагородяване на селото посредством привличане на инвестиции и кандидатстване по европейски проекти. 

„Шейново трябва да се развива. Шейновци не заслужаваме този четиригодишен застой, в който попаднахме. Вижте как се развиват съседните села, а нашето – нищо“, заяви Петко Петков. 

На събранието стана ясно, че от общинския бюджет за последните четири години на село Шейново са отпуснати 1 349 659 лв., като сумата е формирана на база брой население. Всички тези средства са разходени и отчетени след това, като средства, вложени за селото. На събранието хората, изненадани от големия размер на сумата, започнаха да негодуват, защото се оказа, че не знаят къде са отишли парите им, при положение, че, по думите им, няма асфалтирани улици, нито легнали полицаи, каквито искат, нито е почистен центърът на селото. 

„Събуждайте се, хора! Събуди се, Шейново!“, призова Ваня Станева, дошла на срещата, за да чуе какво предвижда за селото кандидат-кметът Петко Петков. Хората бурно й ръкопляскаха и настояха Петков да им дава отчет на всеки 6 или 12 месеца, ако бъде избран. Той ги увери, че ще го прави. 

На срещата с шейновци, да подкрепят Петко Петков, бяха кандидатите за общински съветници: Стефани Чавдарова, която е от Шейново, Борис Кърчев, Мария Цонева, Мария Ненова, както и кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова. Тя отговори на редицата въпроси на местните и подчерта, че винаги е искала Шейново да се развива, както подкрепя и настоява това да се случва и за другите села. 

„Да бъдеш кмет, не е нужно да си образован до доцент или професор, а да знаеш, че всички хора гледат към теб като към родител, и ти към тях трябва да гледаш като към деца и, ако не можеш да ги прегърнеш и обедниш, ти тогава не ставаш за кмет“, с тези думи на Галина Стоянова завърши предизборната среща в с. Шейново. 

За нея, за Петко Петков за кмет на Шейново, за Стефани Чавдарова – кандидат за общински съветник от ГЕРБ, която живее в селото, както и за останалите кандидати за съветници, можете да гласувате с №7 в бюлетините. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram