Димитър Пашев: Всеки глас за „Възраждане“ е удар срещу статуквото

Димитър Пашев е на 37 години, живее и работи като учител в град Казанлък. Притежава бакалавърска степен по „Български език и история“, магистър е по „Управление на образованието“. Занимава се с шахмат и е председател на шахматен клуб. Председател е на казанлъшката структура на ПП „Възраждане“ от създаването й и е член на Организационния съвет на партията. Избран е за народен представител в 48-то Народно събрание. Димитър Пашев отговори на няколко въпроса, свързани със значението на местните избори за цялостното развитие на страната и защо според него трябва да се гласува за „Възраждане“.

Здравейте, навлизаме в последната седмица на кампанията. Мнението Ви за нея до този момент?

Здравейте, има съществена разлика между предходните кампании, които бяха за парламентарни избори и текущата, в която се определя местната власт за период от четири години. Видно е, че сега кампанията е много по-агресивна. Дори един бегъл поглед към централните части на града е достатъчен, за да разкрие огромните средства, които влагат повечето от политическите партии за пропаганда и реклама на техните кандидати. Това личи и от постоянното им присъствие в медиите с ежедневни платени публикации, повечето от които са изпразнени от съдържание, но целта е създаване на усещане у гражданите за силно участие на кандидатите в обществено-политическия живот. Истината е, че става въпрос за десетки хиляди левове, които определени партии харчат по време на предизборната кампания, за да могат през следващите четири години да имат свои представители в Общинския съвет. Виждате, че местната власт е от изключително значение. Ярък пример за това е партия ГЕРБ, която се задържа във властта на национално ниво толкова много години, именно защото владее администрацията по места. Нашата кампания е доста по-различна, ние разчитаме най-вече на прекия контакт с гражданите и на натрупаната подкрепа през годините заради последователното отстояване на позициите на „Възраждане“. Не сме отстъпвали от защитавани позиции, винаги сме били последователни и честни към избирателите си. Имаме и много добра програма, която дава решения на повечето от проблемите в нашата община, както и силен екип, който може да я осъществи.

Защо трябва да се гласува за „Възраждане“?

В настоящия исторически момент „Възраждане“ се явява единствената реална алтернатива на евроатлантическото статукво в страната. За нас местните избори са важен етап от цялостната стратегическа борба за извоюване на независимостта на България. Виждате какъв погром върху националните интереси извършват всекидневно от сглобката – ППДБ, ГЕРБ и ДПС. В крайна сметка, има ли сфера в България, за която можем да кажем, че е на добро ниво и че се развива положително? Икономика, здравеопазване, образование,  сега и енергетика – всичко е съсипано. Да не говорим за демографската криза, която се задълбочава с всяка изминала година. На път са да унищожат българския лев, посегнаха и на Националния ни празник. Заплашени сме от въвличане във война! Защо трябва да смятаме, че хората от същите партии ще следват различна политика на местно ниво? „Възраждане“ си е поставила за цел да премахне зловредното влияние на ПосолствоТо върху политическия живот в страната, като това преминава през задължително отстраняване на техните слуги – политическите партии на статуквото. Всеки глас за „Възраждане“ е удар срещу статуквото. Всеки глас за нас би дал възможност да докажем, че държавата ни и българските общини могат да се управляват с друг морал и ценностна система, защото ние разсъждаваме през призмата на историчността и нашата мечта е много по-голяма от индивидуалното лично облагодетелстване, което е характерно за много от хората, занимаващи се с политика. Ние мечтаем да спасим Родината от унищожение и да допринесем чрез делата си за въздигането на българския народ! Време ни е за Възраждане!

Бюлетина №42

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram