В Братя Даскалови:  „БСП за България“ предлага разумни решения още за първите 100 дни

Водачът на старозагорската листа Георги Гьоков и кандидатът за депутат Иван Кръстев посетиха Братя Даскалови и се срещнаха с жители на общината

Срещата откри общинският съветник и председател на БСП Веселин Калчев. Той обобщи удовлетвореността на възрастните хора  в общината за защитените социални приоритети и най-вече за увеличените пенсии. „Това ще продължим да го правим и след 2 октомври, БСП  е за осигуряване на по-високи доходи за възрастните чрез преизчисляване на всички пенсии  на  близо 1,3 милиона души, за увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“ от 26,5% на 30% или повече и за безплатни лекарства за хората над 75 годишна възраст“, каза бившият социален министър.

„Имаме ясна програма и предлагаме разумни и възможни решения още за първите 100 дни, които са най-важните за тежката зима: таван на цени, компенсации за бизнеса, увеличение на доходите, безплатни лекарства и учебници. Това е най- необходимото за българите. БСП винаги поставя в центъра на своите програмни документи грижата за хората и в тази кампания посланията ни са такива“, подчерта Гьоков.

По думите му в държавния бюджет  има осигурени пари за преизчислението на пенсиите  на 1 октомври т.г. на 715 000 възрастни, пенсионирани допреди петнадесетина години. Той поясни защо БСП е влязла в управлението на държавата:  „Ние доказахме, че всичко, което заявявахме в опозиция, го свършихме като лява партия – безплатни детски градини, увеличение на майчинството, младите семейства с необлагаем минимум – 600 лв. за едно дете и 1200 за две. Увеличение на минималната работна заплата, на ваучерите на работниците за храна и т.н.

„Всички тези мерки струваха около 22 млрд. или 1/3 от бюджета, много отдавна държавата не е преразпределяла толкова за социални политики“, заяви Иван Кръстев. „Ние искаме този модел на управление да се промени и това  започна, докато бяхме в правителството и искаме това да продължи. Ние от БСП искаме социална и сигурна държава със стабилно правителство и силни институции. Като министри и зам.-министри на левицата в коалиционния кабинет доказахме тези приоритети с реални резултати, а не с празни обещания“. Кръстев призова на 2 октомври да се избере  номер 28, за да продължи социалната политика за хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Областен предизборен щаб

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram