Костадинов от Възраждане: Ако самите ние не се преборим за свободата си, няма кой да ни помогне

„Кампаниите идват и си отиват, но след нас трябва да остане нашата държава. За да бъде издръжлива и да устоява, тя трябва да е независима – нещо, което ни е отнето от десетилетия.“ каза на среща със старозагорци председателят на Възраждане Костадин Костадинов.

Вчера в Стара Загора се проведе отворената среща на партията. Присъстваха близо 200 души, а участие взеха и водачът на листата Искра Михайлова, областният координатор за областта Даниел Проданов и кандидатът за народен представител и настоящ общински съветник в Общински съвет Стара Загора Ива Ангелкова.

В дискусията основни теми бяха икономическото състояние на страната, образованието и доходите на българите, проблемите в държавните политики по отношение на енергийната независимост на страната и отражението им в регионален план.

Засегнати бяха и външнополитически теми като военният конфликт в Украйна и проблемите в ЕС. От Възраждане заявиха, че водят редица разговори с политически сили от други страни-членки за съставяне на изцяло нова група в европейския парламент, която да отстоява интересите на националните държави.

 „Ставаме все по-разпознаваеми и търсени от много европейски политически сили, тъй като те виждат в нас естествен лидер и искат да приложат това в своите държави, но все още не намират нужната смелост.“

Според Костадинов не само България, а и Европа се нуждае от Възраждане.

„Нашата цел е през април да бъде избегнато сформирането на евроатлантическо правителство, защото това ще ни въвлече във войната и ще ни направи още по-зависими от чужди държави. Единственият начин този сценарий да бъде избегнат е  „Възраждане“  да има повече гласове на изборите.“

Избери свободата!

Възраждане е с №3

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram