Василка Манова (Ръжена): Вече четири години с. Ръжена е в застой. Ще променя това

„Вече четири години казанлъшкото село Ръжена е в застой и сякаш времето тук е спряло. Нищо не се случва – нито на ниво подобряване на инфраструктурата, нито в посока облагородяване на парковото пространство или ремонт на Здравната служба. Това безвремие трябва да спре и аз зная как“, заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Василка Манова. Тя даде за пример липсващите на много места капаци на дъждоотводните шахти, пътни знаци и остаряло улично осветление, което води до разходването на повече средства от бюджета на селото. Манова предвижда да поправи всички тези нередности, като започне от извършването на ремонтни дейности по тротоарните площи и асфалтиране на улици, които са приоритетни за ръженци. За нея заустването на дъждовните води, които се събират от ул. Първи май“ и ул. „Стара планина“ е наложащо. Подмяната на уличното осветление с изцяло енергоспестяващо също сред приоритетите й. „Искам да реша един съществен за всички ни в Ръжена проблем, а именно междуселищния транспорт. В програмата на Галина Стоянова за 2023-227 г. е заложено закупуването на нови автобуси, което неминуемо ще промени качеството и интензитета на автобусния транспорт до Ръжена. Поинтересувала съм се и се оказва, че тези електробуси ще дадат възможност да бъдат възстановени работническите курсове и намаленията на билетите за пенсионери“, обясни Василка Манова.

В Програмата й за мандат 2023-2027 кандидат-кметът на село Ръжена предвижда още:

✅ Изграждане на изкуствени неравности по пътя, пешеходни пътеки и поставяне на пътни знаци.

✅ Закупуване и поставяне на липсващи капаци на дъждоотводните шахти.

✅ Вътрешен ремонт на Здравната служба.

✅ Възстановяване на двата парка – едният -за деца до 6 г. (на терена, южно от детската градина) и вторият – за по-големи деца и младежи.

✅ Настояване пред Комисията за разпределение на читалищната субсидия в община Казанлък за средства за импрегниране на читалището, за да се отвори за ползване.

✅ Изграждане на система за видеонаблюдение, която да обхваща двата изхода на селото, центъра и парка.

✅ Проект за обособяване на площадно пространство със постоянна сцена за провеждане на празниците в селото.

✅ Почистване на речните корита два пъти годишно.

✅ Осигуряване на помещение в близост до хранителните магазини на ул. „9 май“ за гражданите, които след работа се събират за отдих и почивка.

✅ Поставяне на автобусна спирка в центъра на селото и ремонт на тази в началото на селото.

Василка Манова е кандидат за кмет на село Ръжена, издигната от ГЕРБ. Тя има пълната подкрепа на кандидат-кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

В неделния октомврийски ден те дойдоха в Ръжена, където заедно с Манова разговаряха с месните жители по нерешените проблеми на селото. Денят завърши с концерт на родопската народна певица Росица Пейчева.

За Василка Манова, Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ можете да гласувате с №7 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram